6.3.2010: Απεβίωσε ο Ηλ. Θ. Χειμώνας, τ. πρόεδρος Συνδέσμου Σερβαίων, ετών 65

Xeimonas_240
15 Μαρτίου 2009. Ο τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλίας Χειμώνας, μιλάει στη Γενική Συνέλευση των πατριωτών.
Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, απεβίωσε στο Νοσοκομείο Αεροπορίας, ο Ηλ. Θ. Χειμώνας, υποπτέραρχος ε.α., ιατρός καρδιολόγος. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη την Τρίτη 9.3.2010 στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού, στις 10.30 π.μ.
Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο συνοικισμό Αράπηδες, όπου και έγινε ο ενταφιασμός. Ο Ηλίας νόσησε πριν 10 περίπου μήνες, χειρουργήθηκε στην Αμερική και το τελευταίο εξάμηνο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Φανή,  στα δύο του παιδιά Θοδωρή και Δώρα, στη νύφη του Ειρήνη και σε όλους τους λοιπούς συγγενείς.Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.