6.3.2010: Απεβίωσε ο Ηλ. Θ. Χειμώνας, τ. πρόεδρος Συνδέσμου Σερβαίων, ετών 65

Xeimonas_240
15 Μαρτίου 2009. Ο τότε πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλίας Χειμώνας, μιλάει στη Γενική Συνέλευση των πατριωτών.
Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2010, απεβίωσε στο Νοσοκομείο Αεροπορίας, ο Ηλ. Θ. Χειμώνας, υποπτέραρχος ε.α., ιατρός καρδιολόγος. Η εξόδιος ακολουθία εψάλλη την Τρίτη 9.3.2010 στον Ιερό Ναό Φανερωμένης Χολαργού, στις 10.30 π.μ.
Στη συνέχεια η σορός μεταφέρθηκε στο συνοικισμό Αράπηδες, όπου και έγινε ο ενταφιασμός. Ο Ηλίας νόσησε πριν 10 περίπου μήνες, χειρουργήθηκε στην Αμερική και το τελευταίο εξάμηνο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Αεροπορίας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Φανή,  στα δύο του παιδιά Θοδωρή και Δώρα, στη νύφη του Ειρήνη και σε όλους τους λοιπούς συγγενείς.Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.