24.6.2010 Απεβίωσε η Μαρίκα Θύμιου Βέργου σε ηλIκία 83 ετών.

Στις 24/6/2010 απεβίωσε  σε ηλικία 83 ετών η Μαρίκα σύζ. Ευθυμίου Βέργου (Μητροβέργου) στη Σκάλα Λακωνίας όπου διέμεναν για πολλά χρόνια. Με τον εκ Σέρβου σύζυγό της Θύμιο απέκτησαν τρία καλά αποκατεστημένα παιδιά, τον Παρασκευά, το Γιώργο, και τη Θεοδωρούλα, εγγόνια και δισέγγονα.

Η εκλιπούσα ήταν λάτρης του χωριού μας που το επισκεπτόταν πολύ συχνά, και τακτική αναγνώστρια της εφημερίδας μας ΑΡΤΟΖΗΝΟΣ . Την εξόδιο ακολουθία παρακολούθησαν πολλοί συγγενείς και φίλοι.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.