19.1.2011 Απεβίωσε η Νικολίτσα Ευσταθίου Ρουσιά σε ηλικία 94 ετών.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα σε ηλικία 94 ετών η Νικολίτσα Ευσταθίου Ρουσιά,  και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο 20.1.2011 από την εκκλησία του χωριού μας Σέρβου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» .

Optimized-Rousia_NikolΉταν κόρη του Θύμιου και Παναγούλας Κατσιάπη, και παντρεύτηκε το Στάθη Ι.Ρουσιά. Απέκτησαν μια  ευλογημένη και μεγάλη οικογένεια  από 9 παιδιά,  τη Βαρβάρα, το Θύμιο, την Παναγούλα, την Άννα, την Πηνελόπη, την Ευτυχία, το Γιάννη που το 1970 σκοτώθηκε δεκανέας αλεξιπτωτιστής σε αεροπορικό δυστύχημα, το Θοδωρή και την Ελένη, καθώς και πολλά εγγόνια.. Άξια μάννα που γαλούχησε με αρχές τα παιδιά της, προσφέροντας αγάπη και σε άλλα παιδιά πέραν της οικογένειά της. Τη Νικολίτσα και το Στάθη, μακάριζε ο αείμνηστος γιατρός Ηλίας Χειμώνας για την αγάπη και ζεστασιά που τους πρόσφεραν όταν ήταν μικροί μαθητές του Δημοτικού  από τους Αράπηδες  και τους έκλειναν τα χιόνια στο χωριό.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.