25.12.2010 Απεβίωσε ο Αντώνης Μήτρου Βέργος σε ηλικία 82 ετών

Την ημέρα των Χριστουγέννων έφυγε  από τη ζωή ο Αντώνης Μήτρου Βέργος μετά από σύντομη αρρώστια σε ηλικία 82 ετών. Γεννήθηκε στου Σέρβου, και ήταν το τρίτο παιδί του Μήτρου Βέργου με πρώτη την Παναγούλα Αγγελή Κλεισούρα, και δεύτερο το Θύμιο που ζεί στη Σκάλα Λακωνίας.

Ασχολήθηκε ως μαρμαράς. Ήταν πολύ εργατικός. Παντρεύτηκε τη Βούλα Αχουμανή, και έκαναν ένα γιό το Δημήτρη, όμως ήταν άτυχος γιατί πέθανε η γυναίκα του. Μετά από πολλά χρόνια παντρεύτηκε πάλι, και στάθηκε και πάλι άτυχος. Ήταν φιλήσυχος άνθρωπος , καλός πατέρας και παππούς.

Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο Σχιστού στον Πειραιά.

 

Το ΔΣ εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.