25.12.2010 Απεβίωσε ο Αντώνης Μήτρου Βέργος σε ηλικία 82 ετών

Την ημέρα των Χριστουγέννων έφυγε  από τη ζωή ο Αντώνης Μήτρου Βέργος μετά από σύντομη αρρώστια σε ηλικία 82 ετών. Γεννήθηκε στου Σέρβου, και ήταν το τρίτο παιδί του Μήτρου Βέργου με πρώτη την Παναγούλα Αγγελή Κλεισούρα, και δεύτερο το Θύμιο που ζεί στη Σκάλα Λακωνίας.

Ασχολήθηκε ως μαρμαράς. Ήταν πολύ εργατικός. Παντρεύτηκε τη Βούλα Αχουμανή, και έκαναν ένα γιό το Δημήτρη, όμως ήταν άτυχος γιατί πέθανε η γυναίκα του. Μετά από πολλά χρόνια παντρεύτηκε πάλι, και στάθηκε και πάλι άτυχος. Ήταν φιλήσυχος άνθρωπος , καλός πατέρας και παππούς.

Η κηδεία του έγινε στο κοιμητήριο Σχιστού στον Πειραιά.

 

Το ΔΣ εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.