Την 5η Μαρτίου 2011 έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Κ. Γεωργακοπούλου, σε ηλικία 92 ετών. Η εξόδιος ακολουθία , με τις ευλογίες του νέου ιερέα του χωριού μας πατρός Ευμενίου Γαϊτανίδη, έγινε την επομένη από την εκκλησία του χωριού Σέρβου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» με τις προσευχές της οικογενείας της, συγγενών και πολλών συγχωριανών.Η Αθηνά ήταν το 9ο από τα 10 παιδιά του Ιωάννη Χρ. Δάρα (Νταρόγιαννη) και της Παναγούλας Μαραγκού-Παπανικολάου. Αδέλφια της με τη σειρά ηλικίας ήσαν. Η Κωστούλα (1897) που παντρεύτηκε τον Κωσταντή Γκούτη, ο Χρήστος (1899), η Σταυρούλα που παντρεύτηκε τον Αγγελή Χειμώνα, ο Μήτσιος (1904) ανώτατος τελωνειακός, και Οικονομικός Δ/ντής Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, ο Γιώργος (1910) Τραπεζικός, ο Νίκος (1912) που παντρεύτηκε τη Μαρία Κ. Σκούρου, η Σοφία που παντρεύτηκε τον Ηλία Γ. Τρουπή, ο Βασίλης (1917) δάσκαλος που παντρεύτηκε την Κούλα Η. Παρασκευοπούλου, και ο Παναγής που πέθανε σε ηλικία 5 ετών.

Η Αθηνά παντρεύτηκε τον Κωσταντή Γ. Γεωργακόπουλο (Γιώκα), και απέκτησαν δύο καλά παιδιά, το Γιώργο, δ/ντή Τραπέζης, που παντρεύτηκε τη Χρυσοστέλλα Μαμουζά,και τη Ρίνα που παντρεύτηκε το Γιάννη Γ. Παναγόπουλο, υπάλληλο ΗΣΑΠ.

Η Αθηνά είχε τα χαρίσματα της Σερβαίας μάνας, αφοσίωση στην οικογένεια, καλοσύνη με όλους, και έχαιρε της εκτίμησης και αγάπης όσων την γνώριζαν.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.