5.3.2011 Απεβίωσε η Αθηνά Κ. Γεωργακοπούλου σε ηλικία 92 ετών.

Την 5η Μαρτίου 2011 έφυγε από τη ζωή η Αθηνά Κ. Γεωργακοπούλου, σε ηλικία 92 ετών. Η εξόδιος ακολουθία , με τις ευλογίες του νέου ιερέα του χωριού μας πατρός Ευμενίου Γαϊτανίδη, έγινε την επομένη από την εκκλησία του χωριού Σέρβου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου» με τις προσευχές της οικογενείας της, συγγενών και πολλών συγχωριανών.Η Αθηνά ήταν το 9ο από τα 10 παιδιά του Ιωάννη Χρ. Δάρα (Νταρόγιαννη) και της Παναγούλας Μαραγκού-Παπανικολάου. Αδέλφια της με τη σειρά ηλικίας ήσαν. Η Κωστούλα (1897) που παντρεύτηκε τον Κωσταντή Γκούτη, ο Χρήστος (1899), η Σταυρούλα που παντρεύτηκε τον Αγγελή Χειμώνα, ο Μήτσιος (1904) ανώτατος τελωνειακός, και Οικονομικός Δ/ντής Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων, ο Γιώργος (1910) Τραπεζικός, ο Νίκος (1912) που παντρεύτηκε τη Μαρία Κ. Σκούρου, η Σοφία που παντρεύτηκε τον Ηλία Γ. Τρουπή, ο Βασίλης (1917) δάσκαλος που παντρεύτηκε την Κούλα Η. Παρασκευοπούλου, και ο Παναγής που πέθανε σε ηλικία 5 ετών.

Η Αθηνά παντρεύτηκε τον Κωσταντή Γ. Γεωργακόπουλο (Γιώκα), και απέκτησαν δύο καλά παιδιά, το Γιώργο, δ/ντή Τραπέζης, που παντρεύτηκε τη Χρυσοστέλλα Μαμουζά,και τη Ρίνα που παντρεύτηκε το Γιάννη Γ. Παναγόπουλο, υπάλληλο ΗΣΑΠ.

Η Αθηνά είχε τα χαρίσματα της Σερβαίας μάνας, αφοσίωση στην οικογένεια, καλοσύνη με όλους, και έχαιρε της εκτίμησης και αγάπης όσων την γνώριζαν.

 

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια της εκλιπούσης.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.