5.4.2011 Απεβίωσε η Μαρία Μιχοπούλου σε ηλικία 84 ετών

 Πέθανε στις 5.4.2011 στο Μενίδι Αττικής η 84χρονη Μαρία (Μαριγώ), σύζυγος Κωνσταντίνου Π. Μιχόπουλου το γένος Κων/νου Ν. Χρονόπουλου από τους Αράπηδες. Κηδεύτηκε στο Β’ Κοιμητήριο Μενιδίου με την παρουσία πολλών συγγενών, φίλων και γειτόνων της. Τα μισά περίπου χρόνια της ζωής της τα πέρασε με πολλές στερήσεις στους Αράπηδες , καθόσον μικρή ορφάνεψε από πατέρα.

Ήταν καλοσυνάτη, φιλότιμη και φιλόξενη σαν τη μακαρίτισσα τη μάνα της (Κωνσταντού).

Το σπίτι της στους Αράπηδες, δίπλα στον Άγιο Κωνσταντίνο, ήταν πάντα «ανοιχτό» στους διψασμένους, βρεγμένους, νυχτωμένους και πεινασμένους στρατολάτες, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια!

Το 40ήμερο μνημόσυνό της τελέσθηκε την Κυριακή 8.5.2011, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μενιδίου (Συνοικία Χαραυγή).

 

Στη μνήμη της πρόσφεραν απευθείας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στους Αράπηδες:

 

Η οικογένειά της:                  200 ευρώ

Κων. Ι. Χρονόπουλος:            100 ευρώ

Αθανασία Γκούτη – Χειμώνα      50 ευρώ

Κώστας Πάνου (γείτονάς της)    20 ευρώ

 

Αιωνία σου η μνήμη «κυρα-Μαρία».

 

Κώστας Ι. Χρονόπουλος

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.