Πέθανε στις 5.4.2011 στο Μενίδι Αττικής η 84χρονη Μαρία (Μαριγώ), σύζυγος Κωνσταντίνου Π. Μιχόπουλου το γένος Κων/νου Ν. Χρονόπουλου από τους Αράπηδες. Κηδεύτηκε στο Β’ Κοιμητήριο Μενιδίου με την παρουσία πολλών συγγενών, φίλων και γειτόνων της. Τα μισά περίπου χρόνια της ζωής της τα πέρασε με πολλές στερήσεις στους Αράπηδες , καθόσον μικρή ορφάνεψε από πατέρα.

Ήταν καλοσυνάτη, φιλότιμη και φιλόξενη σαν τη μακαρίτισσα τη μάνα της (Κωνσταντού).

Το σπίτι της στους Αράπηδες, δίπλα στον Άγιο Κωνσταντίνο, ήταν πάντα «ανοιχτό» στους διψασμένους, βρεγμένους, νυχτωμένους και πεινασμένους στρατολάτες, σε εκείνα τα δύσκολα χρόνια!

Το 40ήμερο μνημόσυνό της τελέσθηκε την Κυριακή 8.5.2011, μετά τη Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μενιδίου (Συνοικία Χαραυγή).

 

Στη μνήμη της πρόσφεραν απευθείας στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου στους Αράπηδες:

 

Η οικογένειά της:                  200 ευρώ

Κων. Ι. Χρονόπουλος:            100 ευρώ

Αθανασία Γκούτη – Χειμώνα      50 ευρώ

Κώστας Πάνου (γείτονάς της)    20 ευρώ

 

Αιωνία σου η μνήμη «κυρα-Μαρία».

 

Κώστας Ι. Χρονόπουλος

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.