Την 25.10.2011 απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών ο Κωνσταντίνος Γ. Γεωργακόπουλος (Κωσταντής του Γιώκα) και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την επομένη 26.10.2011 από την εκκλησία του χωριού μας  Σέρβου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», με τη συμμετοχή στο πένθος πολλών συγγενών και φίλων.

Παντρεύτηκε την Αθηνά Ι. Δάρα (Νταρόγιαννη) Απέκτησε δύο καλά παιδιά, τον Γιώργο (Διευθυντή Τραπέζης) που παντρεύτηκε τη Χρυσοστέλλα Μαμουζά, και την Αικατερίνη (Ρίνα) που παντρεύτηκε το Γιάννη Γ. Παναγόπουλο.

Ο Κωσταντής ανήκε στους παραδοσιακούς χτίστες στην οικοδομική τέχνη, πήρε μέρος στον πόλεμο κατά των Γερμανών εισβολέων στο Ρούπελ  το 1941, και είχε λάβει μέρος στην Εθνική αντίσταση. Ήταν δραστήριος άνθρωπος, έντιμος, και έχαιρε της εκτίμησης και σεβασμού όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Ήταν ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας και τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας μας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και όλοι να έχουν την ευχή του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )