25.10.2011 Απεβίωσε ο Κωνσταντίνος Γ. Γεωργακόπουλος σε ηλικία 95 ετών

Την 25.10.2011 απεβίωσε σε ηλικία 95 ετών ο Κωνσταντίνος Γ. Γεωργακόπουλος (Κωσταντής του Γιώκα) και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την επομένη 26.10.2011 από την εκκλησία του χωριού μας  Σέρβου «Η Κοίμηση της Θεοτόκου», με τη συμμετοχή στο πένθος πολλών συγγενών και φίλων.

Παντρεύτηκε την Αθηνά Ι. Δάρα (Νταρόγιαννη) Απέκτησε δύο καλά παιδιά, τον Γιώργο (Διευθυντή Τραπέζης) που παντρεύτηκε τη Χρυσοστέλλα Μαμουζά, και την Αικατερίνη (Ρίνα) που παντρεύτηκε το Γιάννη Γ. Παναγόπουλο.

Ο Κωσταντής ανήκε στους παραδοσιακούς χτίστες στην οικοδομική τέχνη, πήρε μέρος στον πόλεμο κατά των Γερμανών εισβολέων στο Ρούπελ  το 1941, και είχε λάβει μέρος στην Εθνική αντίσταση. Ήταν δραστήριος άνθρωπος, έντιμος, και έχαιρε της εκτίμησης και σεβασμού όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν. Ήταν ενεργό μέλος του Συνδέσμου μας και τακτικός αναγνώστης της εφημερίδας μας.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και όλοι να έχουν την ευχή του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.