22.12.2011 Απεβίωσε η Βασιλική Ν. Παπαθωμοπούλου σε ηλικία 87 ετών.

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Ν. Παπαθωμοπούλου σε ηλικία 87 ετών την 22.12.2011 και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει από την εκκλησία του Προφήτη Ηλία Νέου Ηρακλείου στις 23.12.2011 και ώρα 3 μ.μ.
Η Βασίλω ήταν κόρη του Αγγελή Δημόπουλου με καταγωγή από το χωριό που είχε εγκατασταθεί στα Σαρλέϊκα Γορτυνίας (Αδελφός του γιατρού Ι.Δημόπουλου).
Η εκλιπούσα είχε παντρευτεί τον συγχωριανό μας αείμνηστο Νίκο Παπαθωμόπουλο, και απέκτησαν δύο καλά παιδιά τον Τάσο που παντρεύτηκε τη Σούλα Ζουγανέλη και την Ελένη (Τραπεζικό) που είχε παντρευτεί τον Δ. Σκυλοδήμο, που της χάρισαν τρία εγγόνια, τον Νίκο, την Ευτυχία και το Δημοσθένη.
Ενάρετη, καλή μητέρα και σύζυγος. Θα είναι αισθητή η απουσία της τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό που αγαπούσε και ξεκαλοκαίριαζε, παρέα με τη συννυφάδα της την αλησμόνητη Κωστάκαινα.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.