Dina_VergouΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Ντίνα Σταύρου Βέργου, και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την 11η Ιανουαρίου 2012 από την εκκλησία του χωριού Σέρβου «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Η Ντίνα ήταν κόρη του Αθανασίου Ν. Σχίζα (Κακού) και της Ελένης Π.Τερζή. Παντρεύτηκε το συγχωριανό της Σταύρο Διον.Βέργο, και απέκτησαν πέντε παιδιά, τη Γεωργία που παντρεύτηκε τον Κώστα Χρ. Μπόρα, τον Γιάννη που παντρεύτηκε την Ελένη Χριστοπούλου και απέκτησαν τον Σταύρο και την Παναγιώτα, την Ελένη που έφυγε από τη ζωή πολύ νέα από τροχαίο ατύχημα, τον Διονύσιο που ήταν ιερέας και έφυγε από τη ζωή πριν από χρόνια λόγω ασθενείας, και τον Θανάση.

Η θειά Σταύραινα, όπως την ξέραμε, ήταν ένας καλοσυνάτος και φιλοσοφημένος άνθρωπος, καλή σύζυγος και καλή μάνα, που με πολλές στερήσεις μαζί με το σύζυγό της μεγάλωσαν την πολυμελή οικογένειά τους.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στους οικείους της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )