9.1.2012 Απεβίωσε η Ντίνα Σταύρου Βέργου σε ηλικία 96 ετών.

Dina_VergouΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών η Ντίνα Σταύρου Βέργου, και η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την 11η Ιανουαρίου 2012 από την εκκλησία του χωριού Σέρβου «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Η Ντίνα ήταν κόρη του Αθανασίου Ν. Σχίζα (Κακού) και της Ελένης Π.Τερζή. Παντρεύτηκε το συγχωριανό της Σταύρο Διον.Βέργο, και απέκτησαν πέντε παιδιά, τη Γεωργία που παντρεύτηκε τον Κώστα Χρ. Μπόρα, το Γιάννη που παντρεύτηκε την Ελένη Χριστοπούλου και απέκτησαν το Σταύρο και την Παναγιώτα, την Ελένη που έφυγε από τη ζωή πολύ νέα από τροχαίο ατύχημα, το Διονύσιο που ήταν ιερέας και έφυγε από τη ζωή πριν από χρόνια λόγω ασθενείας, και το Θανάση.

Η θειά Σταύραινα, όπως την ξέραμε, ήταν ένας καλοσυνάτος και φιλοσοφημένος άνθρωπος, καλή σύζυγος και καλή μάνα, που με πολλές στερήσεις μαζί με το σύζυγό της μεγάλωσαν την πολυμελή οικογένειά τους.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στους οικείους της.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.