Εφυγε από τη ζωή την 29η Ιουλίου 2012 ο συγχωριανός μας Παναγιώτης Ι.Κλεισούρας (Παναγής του Γιαννέλη) σε ηλικία 78 ετών. Ηεξόδιος ακολουθία Kleisouras_Panagiotisθα γίνει την Τρίτη 31 Ιουλίου από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του χωριού μας Σέρβου. Ο Παναγιώτης ήταν το τρίτο από τα πέντε παιδιά του Ι. Κλεισούρα και της Γεωργίας Κ. Γκούτη, και ασκούσε το επάγγελμα του παλαιοπώλη. Με τη σύζυγό του Ελισάβετ Μουζουράκη από την Κω, απέκτησαν δύο παιδιά, το Γιάννη και την Ευθαλία. Ο Παναγής ήταν ένας ευγενής και καλοσυνάτος άνθρωπος, πολλοί δε πατριώτες θα τον θυμούνται στο κατάστημα της οδού Πανδρόσου στο Μοναστηράκι του θείου του Σταύρου Γκούτη.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )