Έφυγε από τη ζωή την 12η Αυγούστου 2012 ο συγχωριανός μας Φώτης Θεοδ. Κουτσανδρέας (Ταμπάκος) σε ηλικία 90 ετών. Η εξόδιος ακολουθία έγινε στις koutsandreas_Fotios13.8.2012 από την εκκλησία του χωριού μας Σέρβου «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ» με τις προσευχές της οικογενείας του, συγγενών και πολλών Σερβαίων. Ο Φώτης ήταν το 6ο παιδί του Θεοδώρου Ανδρ. Κουτσανδριά και της Βασίλως Διαμαντή Βέργου.

Είχε παντρευτεί την Ελένη Ι. Λιατσοπούλου (Λιατσόγιαννη), και απέκτησαν δύο παιδιά, το Θοδωρή και τη Βάσω, και τέσσερα εγγόνια. Ο εκλιπών ήταν φιλήσυχος, έντιμος, καλός οικογενειάρχης, και έχαιρε της εκτιμήσεως όλων των Σερβαίων.

Το ΔΣ του Συνδέσμου εκφράζει τη συμπάθειά του στους οικείους του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.