Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών η Παναγιώτα Ασημακοπούλου και η εξόδιος ακολουθία της έγινε την 1η Σεπτεμβρίου 2012 από την εκκλησία του χωριού μας «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ».

Η Παναγιώτα ήταν κόρη του Αργύρη Ασημακόπουλου, από την γειτονική Αράχωβα. Παντρεύτηκε τον Νικόλαο Βασ. Μαραγκό (απεβίωσε στις 17.01.2012) και απέκτησαν τρία παιδιά, το Βασίλη (που' χει δύο παιδιά το Νίκο και τη Μαρία), το Γιάννη (δύο παιδιά την Παναγιώτα και το Νίκο) και τον Κώστα (που΄χει τον Νίκο και την Αντωνία).

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους οικείους του.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.