31.08.2012 Απεβίωσε ο Κωνσταντής Αναστ. Κωνσταντόπουλος σε ηλικία 100 ετών

Έφυγε από τη ζωή την 31η Αυγούστου 2012 ο αιωνόβιος Κωνσταντής Κωνσταντόπουλος (γεννηθείς το 1912) και η εξόδιος ακολουθία, έγινε την επομένη από τον Μητροπολιτικό Ναό του χωριού μας "Η Κοίμηση της Θεοτόκου".
Ο Κωνσταντής ήταν το μεγαλύτερο από τα δύο παιδιά του Αναστάσιου Κ. Κωνσταντόπουλου (Κουτσοτασούλης) και της Διαμάντως Δ. Παρασκεύοπουλου, τρισέγγονος του αρχικού γενάρχη Κωνσταντή Ηλιόπουλου. Παντρεύτηκε τη Γιαννούλα Παπανικολάου κι απόχτησαν μια κόρη, τη Διαμάντω, η οποία παντρεύτηκε τον Τάκη Μπακογιαννάκη από τη Βυτίνα και έκαναν δίδυμα, το Γιώργο και Μαρία.

Το ΔΣ του Συλλόγου εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του εκλιπόντος.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.