Από τον Κώστα, το  γιο του αείμνηστου λογοτέχνη μας Θ. Κ. Τρουπή, λάβαμε στο ΔΣ του Συνδέσμου την παρακάτω επιστολή.
 
Αγαπητοί πατριώτες,
είμαι ο Κώστας ο Τρουπής, γιος του Θόδωρου του Τρουπή του συγγραφέα-δάσκαλου που έφυγε από κοντά μας πριν τρία χρόνια. Θέλω με αυτό το μήνυμα να σας πληροφορήσω για την πρόθεση της μητέρας μας Κατερίνας και εμάς των τριών παιδιών του (Κώστας, Ελένη, Χρήστος) να δωρίσουμε έναν αριθμό βιβλίων από το αρχείο του πατέρα μας για να υπάρχει στη βιβλιοθήκη του Συνδέσμου, στο νέο Πολιτιστικό κέντρο στο χωριό. Έτσι αυτά τα βιβλία (τα περισσότερα από τα οποία είναι εκδόσεις έργων της ελληνικής και παγκόσμιας λογοτεχνίας), θα μπορεί κάποιος επισκέπτης να τα διαβάσει κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο. Δεν ζητάμε ασφαλώς κανένα αντάλλαγμα αφού πρόκειται για δωρεά, απλά να αναφερθεί στο φύλλο του Αρτοζήνου ότι γίνεται με την ευκαιρία συμπλήρωσης 3 χρόνων από το θάνατο του συγγραφέα. Είναι 737 βιβλία συσκευασμένα σε 23 κούτες μικρού μεγέθους. (Υπάρχει κατάλογος).
Αν αποδέχεστε τη δωρεά, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου για λεπτομέρειες, στο κινητό 69.78.70.60.85
Σας ευχαριστώ.
 
Απάντηση ΔΣ Συνδέσμου
Αγαπητέ Κώστα:
Το ΔΣ του Συνδέσμου μας, στη συνεδρίαση του την 03-03-11, συζήτησε το θέμα της επιστολής σου και ομόφωνα έκανε δεκτή την δωρεά  της οικογένειά σας.
Εκφράζοντας τα συναισθήματα όλων των πατριωτών, παρακαλούμε να δεχτείτε τις ευχαριστίες μας για την προσφορά καθώς και τις ευχές μας για υγεία και ευτυχία, όλων των μελών της μεγάλης οικογένειας του αξέχαστου πατέρα σας. Το γεγονός ότι το έργο του θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών του Πολιτιστικού μας Κέντρου είναι βαρύνουσας σημασίας, γιατί μέσα σ΄αυτό μπορεί ο αναγνώστης να βρει τις ρίζες των Σερβαίων, τους πόνους και τους καημούς των πατριωτών, τις χαρές και τις λύπες τους, τα βάσανα και τους καημούς τους, τα ήθη και έθιμα του χωριού και τόσα άλλα...
Με την συμπλήρωση τριών ετών από του θανάτου του, σκοπεύουμε να κάνουμε ειδικό αφιέρωμα στην εφημερίδα και ιστοσελίδα του Συνδέσμου, τόσο για το έργο του συγγραφέα όσο και για τον άνθρωπο Θ. Τρουπή.
Και πάλι ευχαριστούμε
Το ΔΣ του Συνδέσμου

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.