Rousias_T
Ο Τάκης, ανήμερα της Παναγίας, το Δεκαπενταύγουστο του 2008, στο χωριό

Ο αγαπητός μας πατριώτης Τάκης Μήτσιου Ρουσιάς μας πληροφόρησε πως προσφέρει στο Σύνδεσμο μια τηλεόραση ΠΛΑΣΜΑ 37 ιντζών, αξίας 800 ευρώ, για να βγεί σε "λότο" της Παναγίας στο χωριό, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για να συνεχισθούν οι εργασίες στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Μπράβο στον Τάκη, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ, η προσφορά του είναι σημαντική, ιδιαίτερα  στη δεδομένη στιγμή που ο Σύνδεσμος βρίσκεται χρεωμένος με τα έργα που φτιάχνει στο Πολιτιστικό Κέντρο. Ευχόμαστε το παράδειγμά του να το μιμηθούν και άλλοι επιχειρηματίες του χωριού  μας.

Ο Τάκης είναι μεγάλος επιχειρηματίας, στο χώρο των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Είναι συχνός επισκέπτης του χωριού. Οι γονείς του μένουν όλο σχεδόν το χρόνο στο χωριό και ασχολούνται με το μαγαζί γενικού εμπορίου, που έχουν στο ισόγειο του σπιτιού τους.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )