22.11.2009: Μήνυμα ΔΣ Συνδέσμου, στους απανταχού της γης Σερβαίους

Syndesmos_sfragidaΜε την ευκαιρία της 22ας Νοεμβρίου, ημέρας γενεθλίων του Συνδέσμου μας (κλίνει τα 87 του χρόνια), το ΔΣ απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους τους πατριώτες, από τους λίγους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας μέχρι εκείνους που ζουν στα πέρατα της οικουμένης.
Στα 87 του χρόνια, ο Σύνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας  έχει επιτελέσει σημαντικό έργο τόσο σε επίπεδο υποδομών, που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πατριωτών,  όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας, που δεν άφησε τους "πατριωτικούς δεσμούς" να τους εξαφανίσει ο χρόνος.
Το ΔΣ καλεί όλους τους πατριώτες  να είναι σε επαφή με τον Σύνδεσμο, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του και όσο μπορούν να τον ενισχύουν στο πατριωτικό του έργο.
.
Ο πρόεδρος Θ. Γ. Τρουπής
Ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος
Ο Γραμματέας Ν. Αρ. Τρουπής
Ο Ταμίας Ι. Η. Χρονόπουλος
Τα μέλη
Η. Θ. Χειμώνας
Γ. Δ. Βέργος
Ι. Στ. Βέργος
Κ. Ν. Δάρας
Χ. Ι. Μαραγκός
Κ. Ν. Σχίζας (αναπληρωματικό μέλος)    

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )