22.11.2009: Μήνυμα ΔΣ Συνδέσμου, στους απανταχού της γης Σερβαίους

Syndesmos_sfragidaΜε την ευκαιρία της 22ας Νοεμβρίου, ημέρας γενεθλίων του Συνδέσμου μας (κλίνει τα 87 του χρόνια), το ΔΣ απευθύνει εγκάρδιο χαιρετισμό σε όλους τους πατριώτες, από τους λίγους μόνιμους κατοίκους του χωριού μας μέχρι εκείνους που ζουν στα πέρατα της οικουμένης.
Στα 87 του χρόνια, ο Σύνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας  έχει επιτελέσει σημαντικό έργο τόσο σε επίπεδο υποδομών, που βελτίωσαν την ποιότητα ζωής των πατριωτών,  όσο και σε επίπεδο επικοινωνίας, που δεν άφησε τους "πατριωτικούς δεσμούς" να τους εξαφανίσει ο χρόνος.
Το ΔΣ καλεί όλους τους πατριώτες  να είναι σε επαφή με τον Σύνδεσμο, να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του και όσο μπορούν να τον ενισχύουν στο πατριωτικό του έργο.
.
Ο πρόεδρος Θ. Γ. Τρουπής
Ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος
Ο Γραμματέας Ν. Αρ. Τρουπής
Ο Ταμίας Ι. Η. Χρονόπουλος
Τα μέλη
Η. Θ. Χειμώνας
Γ. Δ. Βέργος
Ι. Στ. Βέργος
Κ. Ν. Δάρας
Χ. Ι. Μαραγκός
Κ. Ν. Σχίζας (αναπληρωματικό μέλος)    

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.