Την Τρίτη 27-4-10, τυπώθηκε το 177ο φ. της εφημερίδας του Συνδέσμου  "Αρτοζήνος". Είναι αφιερωμένο στη μνήμη του τ. προέδρου του Συνδέσμου Ηλία Χειμώνα, σε αναγνώριση των υπηρεσιών που πρόσφερε στο Σύνδεσμο, στο χωριό, στους πατριώτες και στην κοινωνία.
Στο φύλλο αυτό θα διαβάσετε.
*Ανακοινώσεις του Συνδέσμου μας και του Ομίλου "Γκούρα", για τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο "Σωρό της Γριάς", στον Αρτοζήνο και στο φαράγγι της Γκούρας, στις 15 και 16 Μαΐου.
*Τα πρακτικά από τη Γ. Συνέλευση της 21-3-2010 και τις προτάσεις που ψηφίστηκαν για το νέο καταστατικό του Συνδέσμου.
*Θέματα σχετικά με το Πολιτιστικό Κέντρο Σέρβου, την πρόοδο των εργασιών και τα εγκαίνια που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος να κάνει το δεκαπενταύγουστο.
*Πλήρη και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση του ιστορικού Ναού του χωριού μας "Ζωοδόχος Πηγή", που έχει κριθεί διατηρητέο μνημείο. Απόψεις για την "Παναγία τη Σερβιώτισσα".
*Άλλα ενδιαφέροντα θέματα
.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.