Από την Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως λάβαμε επιστολή, με την παράκληση να γνωστοποιήσουμε την έκδοση του βιβλίου με τίτλο "Η Ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος & Μεγαλοπόλεως". Γράφει στην επιστολή ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Κανάκης: "Εύχομαι πολλά τα έτη Υμών και των συνεργατών σας. Αν είναι δυνατόν θα θέλαμε να παρουσιάσετε την συγγραφική αυτή εργασία μας. Τα έσοδα από την πώληση του πονήματος αυτού θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για την ενίσχυση των καθημερινών συσσιτίων των γερόντων απόρων πυροπλήκτων της επαρχίας μας. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα με δυνατή την υγεία σας". Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τα γραφεία της Μητρόπολης στη Δημητσάνα. Τη,. 2795031217.

Πατέρα Ιάκωβε. Ευχαρίστως δημοσιεύουμε την επιστολή σας και σας συγχαίρουμε τόσο για το αξιόλογο συγγραφικό σας έργο, όσο και για το φιλανθρωπικό στους ανήμπορους ηλικιωμένους της περιοχής μας. Ευχόμαστε τα έσοδα από τις πωλήσεις να είναι αρκετά, ώστε να βελτιωθεί και το συσσίτιο σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Σας ευχόμαστε καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα. Σύνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας "Η Κοίμηση της Θεοτόκου".

mitropolis_vivlio


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.