Θ. Γ. Τρουπή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πολλοί πατριώτες (πάνω από εκατό ήσαν το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία) επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στο χωριό. Παρακολούθησαν τις  ακολουθίες της μεγάλης εβδομάδας, στόλισαν τον επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή και τον περιέφεραν στον κεντρικό δρόμο του χωριού μέχρι το εκκλησάκι της  Αγίας Παρασκευής. Αρκετοί σούβλισαν αρνιά ανήμερα το Πάσχα και όλοι χάρηκαν την Ανάσταση του Κυρίου.

Αν θέλετε να διαβάσετε για τον εορταμό του Πάσχα στο χωριό πριν αρκετά χρόνια, κάνετε κλικ στο παρακάτω άρθρο του Θανάση Γκούτη.

Πάσχα στο χωριό.

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.