Θ. Γ. Τρουπή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πολλοί πατριώτες (πάνω από εκατό ήσαν το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία) επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στο χωριό. Παρακολούθησαν τις  ακολουθίες της μεγάλης εβδομάδας, στόλισαν τον επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή και τον περιέφεραν στον κεντρικό δρόμο του χωριού μέχρι το εκκλησάκι της  Αγίας Παρασκευής. Αρκετοί σούβλισαν αρνιά ανήμερα το Πάσχα και όλοι χάρηκαν την Ανάσταση του Κυρίου.

Αν θέλετε να διαβάσετε για τον εορταμό του Πάσχα στο χωριό πριν αρκετά χρόνια, κάνετε κλικ στο παρακάτω άρθρο του Θανάση Γκούτη.

Πάσχα στο χωριό.

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.