Στην εφημερίδα του Συλλόγου Λυσσαρεωτών "Το Γριγριλίδι" (αρ.φ.16/2009) δημοσιεύονται πολλές εξαιρετικές φωτογραφίες για το φαράγγι της Γκούρας, κυρίως για το "Σπήλαιο-Πύργο Γιαννακούλη" με λεπτομερή περιγραφή, μετά από εξερεύνηση από 5μελή ομάδα του Σπηλαιολογικού Ομίλου ΣΠ.ΕΛ.Ε.Ο. 
  

Επιλέξαμε 2 από τις φωτογραφίες της σπηλιάς για την ιστοσελίδα μας, ενώ παράλληλα δημοσιεύουμε άρθρο της γραμματέας του Ορειβατικού Ομίλου "Η Γκούρα" κυρίας Μαρίνας Διαμαντοπούλου Τρουπή, που αναφέρεται στη "Σπηλιά Γιαννακούλη" (Γιαννικούλια;) και στο κομμάτι της Γκούρας που βρίσκεται κοντά στο χωριό της "Κοκκινοράχη".

 

 Κοκκινοράχη και Φαράγγι Γκούρας.

Goura_spilia_1 Goura_spilia_2

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.