16-2-2017. Επιστολή προέδρου Τ. Κοινότητας Σέρβου κ. Ι. Ρουσιά,για δασικούς χάρτες της περιοχής.

Θέμα άρθρου: Δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αντιρρήσεων και πληρωμής του ειδικού τέλους για τους δασικούς χάρτες.


Αγαπητοί πατριώτες,

Σε εφαρμογή του νόμου 4389/2016, η αρμοδιότητα για την ανάρτηση Δασικών Χαρτών όπως και για όλες τις εργασίες μέχρι και την κύρωση του δασικού χάρτη ανήκει στην οικεία Δ/νση Δασών της εκάστοτε Αποκεντρωμένης Διοίκησης.


 
Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΚΧΑ ΑΕ (πρώην Κτηματολόγιο), αξιοποιώντας τις δυνατότητες των νέων τεχνολογιών, δημιούργησε νέα ειδική εφαρμογή για την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών στο διαδίκτυο. Με τον τρόπο αυτό, όλοι, πολίτες και φορείς, έχουν πλέον άμεση πρόσβαση στο περιεχόμενο του δασικού χάρτη και μπορούν εύκολα, απλά και γρήγορα να πληροφορηθούν εάν η έκταση που τους ενδιαφέρει έχει δασικό ή μη χαρακτήρα. Μέσω της νέας αυτής διαδικτυακής εφαρμογής δίνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αντιρρήσεων και πληρωμής του ειδικού τέλους. Σε κάθε περιοχή για την οποία αναρτάται Δασικός Χάρτης συγκροτούνται Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικών Χαρτών (ΣΥΑΔΧ) με απόφαση του Συντονιστή της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την ενημέρωση κάθε ενδιαφερομένου. Για την Αρκαδία η ΣΥΑΔΧ είναι η Δ/ΝΣΗ ΔΑΣΩΝ ΑΡΚΑΔΙΑΣ (Πληροφορίες: κα Ευγενία Σπυροπούλου (Αναπληρώτρια Ιωάννα Πραγκαστή), Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., με τηλέφωνα επικοινωνίας 2710242500, 2710382211 και fax:2710243800, εργάσιμες ώρες και ημέρες.)

 Όπως είναι εύκολα αντιληπτό, όλοι μας θα πρέπει να ελέγξουμε βάσει των οδηγιών της εγκυκλίου που ακολουθεί αν οι ιδιοκτησίες μας έχουν λανθασμένα χαρακτηριστεί δασικές, ώστε να υποβάλουμε την αναφερόμενη από τον νόμο αντίρρηση για να αποφευχθεί μελλοντική ταλαιπωρία διεκδίκησης τους και καταβολής πιθανά μεγαλύτερου τιμήματος-παραβόλου. 

Προσοχή. Η υποβολή των αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του αναρτηθέντος Δασικού Χάρτη αφορά αποκλειστικά στον χαρακτήρα ή στη μορφή κάποιας εμφανιζόμενης στο Δασικό Χάρτη έκτασης και όχι στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σέρβου,

Ιωάννης Μ. Ρουσιάς

 

Κάνετε κλικ στον πιό κάτω Σύνδεσμο για ενημέρωσή σας.

Γεωγραφικοί χάρτες για Κτηματολόγιο.

 

Για τους δασικούς χάρτες της Αρκαδίας, δείτε εδώ: 

http://gis.ktimanet.gr/wms/forestsuspension/default.aspx

 


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.