Agiantrias_315

♥♥Έγινε και φέτος πανηγυρική θεία λειτουργία στο ιστορικό και γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, που είναι χτισμένο στην πλαγιά του  βουνού "παλαιόκαστρο", βορειοδυτικά του χωριού    Σέρβου και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων.  Στον εκκλησιασμό συμμετείχαν περίπου 60 πατριώτες. Μετά τη λειτουργία, από τον αγαπητό ιερέα του χωριού μας παπα-Σωτήρη, έγινε αρτοκλασία και ακολούθησε "μικρό πανηγυράκι" με γουρνοπούλα, χορό κλπ.

.
Agiantrias_1989_314
Εορτασμός Αγίου Ανδρέα το 1988, στο παλιό εκκλησάκι με τη θολωτή στέγη.
Όπως και τις άλλες χρονιές πολλές υπηρεσίες πρόσφερε και  φέτος ο ευγενής, σεμνός και πάντα πρόθυμος Νίκος Καραμάνης, άντρας της Αγλαΐας Παναγοπούλου, που είναι από τους πλέον μόνιμους κατοίκους του χωριού.

Και του χρόνου.

.

Με την ευκαιρία του "εαρινού εορτασμού" του Αγίου Ανδρέα (κανονικά η μνήμη του  εορτάζεται στις 30 Νοεμβρίου) αξίζει να διαβάσετε την ιστορία του Ναού (χρονολογείται αιώνες π.χ.), με το θρυλικό καθολικό μοναστήρι, την προέλευση της ονομασίας και πολλά άλλα ενδιαφέροντα, στο σχετικό άρθρο του υποστρατήγου ε.α. Χ. Αθ. Μαραγκού:

.

Το εξωκκλήσι του Αγαντριά.

.

♥♥Την Κυριακή 12/07/2009, μετά την καθιερωμένη λειτουργία στον ιερό ναό ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ, ετελέσθη ετήσιο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της Παναγούλας Φώτη Μπόρα.
Ο θεός να την αναπαύσει.
.
♥♥ Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιατρός κ. Γιώργος Γεωργόπουλος θα αποχωρήσει από το αγροτικό ιατρείο του χωριού, αφού συμπλήρωσε τη θητεία του ως αγροτικός ιατρός. Τον ευχαριστούμε για τον ζήλο που επέδειξε και τις ιατρικές υπηρεσίες που προσέφερε με προθυμία στους πατριώτες. Επίσης τον συγχαίρουμε για τον εξαιρετικό του χαρακτήρα και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στη παραπέρα επιστημονική του πορεία και κάθε ευτυχία στη ζωή του.
Μάθαμε πως αντικαταστάτης του κ. Γεωργακόπουλου θα είναι πιθανότατα η ιατρός κυρία Φιλίππη Γεωργία. Την υποδεχόμαστε εγκάρδια και της ευχόμαστε καλό ξεκίνημα και καλή διαμονή στο χωριό μας.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
Ttoupis_N_150
Νίκος Αριστείδη Τρουπής
♣Το μέλος του ΔΣ κ. Ν. Αρ. Τρουπής, προσφέρθηκε με προσωπική του ευθύνη και δικά του έξοδα να αγοράσει και να τοποθετήσει πλέγμα στα παράθυρα και στην πόρτα της κάτω αίθουσας, να καθαρίσει εκεί τον χώρο και να τοποθετήσει πόρτα στην είσοδο προς την πάνω αίθουσα. Έτσι θα προστατευθεί ο χώρος από παιδιά, ζώα κλπ.
Daras_K_150
Κώστας Νίκου Δάρας.
♣Το επίσης μέλος του ΔΣ κ. Κώστας Δάρας προσφέρθηκε να βοηθήσει τον ηλεκτρολόγο πατριώτη κ. Θανάση Σχίζα, στην συνέχιση και ολοκλήρωση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.   Υπενθυμίζεται πως ο Θανάσης προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο Κέντρο.
Θερμά συγχαρητήρια στους πατριώτες για την εθελοντική προσφορά των υπηρεσιών τους. Ευχόμαστε το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι, αφού ο Σύνδεσμος δεν έχει οικονομικές δυνατότητες για να πληρώσει εργολάβους, μεροκάματα κλπ.
.
♥♥Διευκρίνιση: Ο Σύνδεσμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις τουαλέτες του χωριού.
.
♥♥Ακούσαμε πως κάποιοι στενοχωρήθηκαν που ο Σύνδεσμος δεν μπόρεσε φέτος να φέρει μουσικό συγκρότημα στο Πανηγύρι. Το ίδιο και εμείς. Αλλά ...έλλειψη χρημάτων...
.
♥♥Στην ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί πέντε Βίντεο. Όταν έχετε την ευκαιρία δείτε τα.  Θα θυμηθείτε πολλά από το χωριό (υπάρχει κατηγορία "Video" στα περιεχόμενα).

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.