Θ. Γ. Τρουπή.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πολλοί πατριώτες (πάνω από εκατό ήσαν το βράδυ της Ανάστασης στην εκκλησία) επέλεξαν να περάσουν τις γιορτές του Πάσχα στο χωριό. Παρακολούθησαν τις  ακολουθίες της μεγάλης εβδομάδας, στόλισαν τον επιτάφιο την Μεγάλη Παρασκευή και τον περιέφεραν στον κεντρικό δρόμο του χωριού μέχρι το εκκλησάκι της  Αγίας Παρασκευής. Αρκετοί σούβλισαν αρνιά ανήμερα το Πάσχα και όλοι χάρηκαν την Ανάσταση του Κυρίου.

Αν θέλετε να διαβάσετε για τον εορταμό του Πάσχα στο χωριό πριν αρκετά χρόνια, κάνετε κλικ στο παρακάτω άρθρο του Θανάση Γκούτη.

Πάσχα στο χωριό.

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.