Είναι σημαντικό για όλους τους πατριώτες να μαθαίνουμε νέα από τους Σερβαίους  επιστήμονες που τα τελευταία χρόνια, κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης, εργάζονται στο εξωτερικό, και διακρίνονται επαγγελματικά και επιστημονικά στις ξένες χώρες.

Μια διακεκριμένη  επιστήμονας είναι και η συμπατριώτισσά μας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου ιατρός Χειρουργός-Γυναικολόγος, κόρη του Νίκου και  της Μαρίας Ζαχαροπούλου, που διαμένει και εργάζεται  σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Παρίσι. Συχνά Γαλλικά κανάλια τηλεόρασης την καλούν ως ειδήμονα ώστε να ενημερώνουν το τηλεοπτικό κοινό τους για το εξειδικευμένο ιατρικό θέμα της ενδομητρίωσης, συμμετέχοντας και σε καμπάνιες του υπουργείου Υγείας της Γαλλίας. 

Την 13-3-2017 επισκέφθηκε την έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, όπου μίλησε σε εκδήλωση με θέμα:

«Ηνωμένα Έθνη και ενδομητρίωση. Τα δικαιώματα των γυναικών είναι ανθρώπινα δικαιώματα». Endometriose aux Nations Unis!  Les droits des femmes sont des droits Humaines! La France qui porte le sujet ! United Nations and Endometriosis ! Womenrights are humans rights! Σχετική ιστοσελίδα με το θέμα :  http://info-endometriose.fr

  

zaxaropoulou

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στο πάνελ,

δεύτερη  από αριστερά

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

>

 

Το ΔΣ του Συλλόγου εύχεται στη Χρυσούλα να προοδεύει επιστημονικά και κάθε καλό στη ζωή της.

 

Σχετικά άρθρα: Η Χρυσούλα σε καμπάνια για τη γονιμότητα.

                         Βράβευση της ιατρού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου

(ΘΤ)

 

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )