chrysoyla2Η συγχωριανή μας εκ πατρός κ. Χρυσούλα Νικ. Ζαχαροπούλου, ιατρός γυναικολόγος που ζει και εργάζεται σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο Παρίσι, τιμήθηκε με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ για την προσφορά της στην ενημέρωση της κοινωνίας των Κρατών  και των Θεσμών της Ευρωπαικής Ένωσης σε ιατρικά θέματα.

Zacharopouloufran

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της διαδικασίας απονομής της τιμητικής διάκρισης από τον Γάλλο επίσημο του Υπουργείου Εξωτερικών Γαλλίας , σε μετάφραση.

                                            REPUBLIQUE   FRANCAISE

                                MINISTERE DES AFFAIRES ETRANGERES

                                ET DU DEVELOPPEMENT  INTERNATIONAL

Le Sacretaire  d’ Etat

Charge des Affaires europeennes

CABAEU/HD/cd /D .oo343.16                                       Paris, le 21 NOV. 2016

        Kυρία μου,

-Με την ευκαιρία της τελευταίας σας προσφοράς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε να σας χρίσει «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της αξίας» για να υπογραμμίσει τις σημαντικές αξίες της προσωπικής και επαγγελματικής σας διαδρομής.

-Χάρη στην έντονη κινητοποίησή σας προς τη κοινωνία, τα Κράτη και τους Θεσμούς της Ευρωπαικής Ένωσης, η παθολογία την οποία αποτελεί η ενδομητρίωση γράφτηκε στην πολιτική Ευρωπαική ατζέντα.

-Ο καθοριστικός ρόλος σας, ώστε να γίνουν γνωστές, όσο το δυνατόν περισσότερο, οι συνέπειες αυτής της παθολογίας, όσο και η ενέργεια την οποία εκδηλώνετε για να ευαισθητοποιήσετε την  Ιατρική Κοινότητα, δικαιολογούν την αναγνώριση του Έθνους.

-Όσον αφορά την ιδιότητά μου ως Γραμματέας του Κράτους για τις Ευρωπαικές Υποθέσεις, δηλώνω ιδιαίτερα ευαίσθητος στην ατομική σας διαδρομή η οποία σας οδήγησε να μελετήσετε και να ασκήσετε την Ιατρική μέσα σε πολλές Χώρες της Ένωσης, προς όφελος των συμπατριωτών μας καθώς και όλων των πολιτών της Ευρώπης.

-Σας εύχομαι πλήρη επιτυχία στα σχέδιά σας και σας παρακαλώ να δεχθείτε Κυρία μου, την έκφραση της απεριόριστης εκτίμησής μου.

                                                                                     Harlem DESIR

-Chrysoula  ZACHAROPOULOU

  Σχετικά άρθρα:  

Πρόοδοι Σερβαίων επιστημόνων στο εξωτερικό.

Η Σερβαία ιατρός Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στον αγώνα εναντίο του εχθρού γυναικίας γονιμότητας

 

Το ΔΣ του Συλλόγου συγχαίρει τη Χρυσούλα και της εύχεται ολόθερμα να έχει πολλές επιτυχίες στη ζωή της.

 

(Θ.Γ.Τ)

 

                                                                                                                 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.