Σε άρθρο της δημοσιογράφου Μίνας Αγγελή, που δημοσίευσε η εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, διαβάσαμε για μία συνέντευξη που έδωσαν στο περιοδικό ποικίλης

Zacharopoulou

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου δεξιά στη

           φωτογραφία

ύλης “Elle”, τρεις γυναίκες με αφορμή την ημέρα της γυναίκας. Πρόκειται για την γυναικολόγο γιατρό Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, την αφροαμερικανή τραγουδίστρια Ιμανί και την ηθοποιό, σκηνοθέτιδα και παραγωγό Ζουλί Γκαγιέ, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό ως ερωμένη του Γάλλου προέδρου.

Οι τρεις γυναίκες εξηγούν στη συνέντευξή τους ότι στόχος της εκστρατείας τους είναι να αφυπνίσουν την διεθνή κοινότητα για το πρόβλημα της ενδομητρίωσης ,που ταλαιπωρεί εκατομμύρια γυναίκες (το 10% με 20% των γυναικών παγκοσμίως) και είναι ο ποιο ύπουλος εχθρός της γυναικείας γονιμότητας.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί το πιο συχνό σύμπτωμα της ενδομητρίωσης είναι οι έντονοι πόνοι και κράμπες στην κοιλιά λίγο πριν από την περίοδο και κατά τη διάρκειά της (δυσμηνόρροια). Άλλες ενδείξεις μπορεί να είναι ο πόνος χαμηλά στην κοιλιά και πίσω στη λεκάνη ακόμη και σε καθημερινή βάση, ο πόνος κατά τη σεξουαλική επαφή, η μεγάλη απώλεια αίματος κατά την περίοδο, που συνήθως διαρκεί για επτά ή περισσότερες ημέρες, ο μικρός κύκλος (25 ημέρες ή λιγότερο), οι γαστρεντερικές ενοχλήσεις (διάρροια, δυσκοιλιότητα, μετεωρισμός), η επώδυνη και συχνή ούρηση, ακόμη και το αίσθημα κόπωσης.

 

 

 

  Σημ: Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι μία από τις δύο κόρες του συγχωριανού μας Νίκου Ζαχαρόπουλου, Αξιωματικού της ΕΛΑΣ και αντιδημάρχου Δήμου Σικυωνίων-Κιάτου και της Μαρίας Ζαχαροπούλου από τη Σπάρτη. Σπούδασε ιατρική στην Ιταλία και εργάζεται στο Παρίσι.

  

 

Σχετικά άρθρα : Πρόοδοι Σερβαίων Επιστημόνων

                        Βράβευση  της ιατρού Χρυσούλας Ζαχαροπούλου 

(Θ.Γ.Τ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.