.Αγαπητοί πατριώτες,

Ο κορωνοϊός σε πολλές χώρες κυριολεκτικά "θερίζει".

Στη χώρα μας, η κατάσταση είναι ικανοποιητική, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Για να συνεχίσει όμως να είναι καλή αυτή η εικόνα, οφείλουμε όλοι να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα γνωστά μέτρα πρόληψης.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).
 
*Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 54.
*Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 20091 (ημερήσια μεταβολή +2.8%), εκ των οποίων 57.1% άνδρες.
*Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 90 θάνατοι.
*Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη.
*Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 77 (81.8% άνδρες).
 .
Ελένη K. Μπόρα, Γραμματέας Συνδέσμου Σερβαίων.
 
.
 
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/covid-gr-daily-report-20200410-1.pdf?fbclid=IwAR1hoxBYm-mnAzfmJd7k7QH9O_Ix7vdRhMzBuG-3aJvi3Cq-5wB2sJH7wEg


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.