.Αγαπητοί πατριώτες,

Ο κορωνοϊός σε πολλές χώρες κυριολεκτικά "θερίζει".

Στη χώρα μας, η κατάσταση είναι ικανοποιητική, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Για να συνεχίσει όμως να είναι καλή αυτή η εικόνα, οφείλουμε όλοι να τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια τα γνωστά μέτρα πρόληψης.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID-19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 (ώρα 15:00).
 
*Τα νέα επιβεβαιωμένα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 54.
*Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 20091 (ημερήσια μεταβολή +2.8%), εκ των οποίων 57.1% άνδρες.
*Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 4, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 90 θάνατοι.
*Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 73 έτη.
*Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 77 (81.8% άνδρες).
 .
Ελένη K. Μπόρα, Γραμματέας Συνδέσμου Σερβαίων.
 
.
 
Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).
Κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2020/04/covid-gr-daily-report-20200410-1.pdf?fbclid=IwAR1hoxBYm-mnAzfmJd7k7QH9O_Ix7vdRhMzBuG-3aJvi3Cq-5wB2sJH7wEg


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.