Αναδημοσίευση από το face  book  της πατριώτισσας Παναγιώτας  Στρίκου-Τομοπούλου

(κόρης του Χαράλαμπου Ι. Στρίκου) 

Panagiota Strikou-Tomopoulou,  27 Ιανουαρίου.

Προσπαθώ εδώ κ καιρό να αποφεύγω τη διάσπαση από το κινητό μου. Οικογενειακά, έχουμε ορίσει νόμο που λέει πως όταν τρώμε, βλέπουμε ταινία ή κάνουμε κάτι παρέα, απαγορεύονται τα κινητά. Ακόμα κ να απαντάμε σε κλήσεις αν δεν είναι επείγουσες.

Απεχθάνομαι να βλέπω ανθρώπους σε εστιατόρια, ταβέρνες, παραλίες, να μην ανταλλάζουν κουβέντα και να είναι όλοι σκυμμένοι σε ηλεκτρονικές συσκευές. Γονείς για καφέ με τα παιδιά στο κινητό ή στο τάμπλετ (στη διαπασών) χωρίς καμία επαφή με το περιβάλλον.

Υποκλίνομαι σε οικογένειες που έχουν μαζί τους τσάντα με μαρκαδόρους, χαρτιά, επιτραπέζια, παζλ , βιβλία, παιχνίδια κ ότι άλλο μπορεί να απασχολήσει ευχάριστα ένα παιδί) ή απλά μ ι λ ά ν ε μεταξύ τους.

Ανακάλυψα φοβερή εφαρμογή:

https://www.forestapp.cc

Φυτεύεις δέντρα και όσο δεν διασπάσαι από το κινητό, τα δέντρα μεγαλώνουν. Αν διακόψεις για να κάνεις χρήση του κινητού, τα δέντρα πεθαίνουν 

Ορίζεις εσύ τον χρόνο που θέλεις να συγκεντρωθείς σε αυτό που κάνεις.

Είναι σουπερ για πιτσιρίκια, έφηβους κ ενήλικες που χωρίς να χρειάζεται πιάνουν κάθε τρεις κ λίγο το κινητό στο χέρι 

 

FORESTAPP.CC

(ΧΙΜ)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.