Maragos_BO Βασίλης Μαραγκός είναι Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1993 απέκτησε το μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διεθνή πολιτική από το Κέντρο μελέτης των διεθνών και στρατηγικών σχέσεων του Ελευθέρου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και στις 7 Μαρτίου 2006 αναγορεύθηκε, από τη Γενική Συνέλευση του τμήματος, διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
 
Η διδακτορική του διατριβή, με τον τίτλο
 «Παΐσιος Χιλανδαρινός και Σωφρόνιος Βράτσης. Από την Ορθόδοξη Ιδεολογία στη Διάπλαση της Βουλγαρικής Ταυτότητας»
εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2009 στη σειρά «Βιβλιοθήκη των Ιδεών» του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Αθήνα.
 
Έχει δημοσιεύσει άρθρα που αναφέρονται στις ελληνο-βουλγαρικές  πολιτιστικές σχέσεις και σε ιστορικές προσωπικότητες του χώρου της Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης.  Έχει μεταφράσει από τα γαλλικά τη μελέτη του Αλφόνσο Μάτερα "Η ενιαία εσωτερική αγορά"  (εκδόσεις Σάκουλα, Αθήνα 1992) καθώς και ποιήματα του Βούλγαρου ποιητή Στέφαν Γκέτσεφ.
Simeon-Maragos SKP 2005
Ο Βασίλης το 2005, με τον Συμεών Β΄ του Σαξ-Κοβούργου, Πρωθυπουργό, τότε, της Βουλγαρίας.
 
Ο Βασίλης Μαραγκός είναι ανώτερο στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου υπηρετεί από το 1990. Εργάστηκε, ως πολιτικός σύμβουλος και επιτετραμμένος, στις Αντιπροσωπείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σόφια (1996-2001) και στα Σκόπια (2001-2005). Τον Σεπτέμβριο του 2005 τοποθετήθηκε στις Βρυξέλλες στη Γενική Διεύθυνση για τη Διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου ασχολήθηκε με διάφορα θέματα βαλκανικής συνεργασίας. Η σημερινή του θέση είναι αναπληρωτής προϊστάμενος της διοικητικής μονάδας που ασχολείται με τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης  με την Αλβανία και το Μαυροβούνιο.
 
Ο Βασίλης Μαραγκός, που κατάγεται από το Σέρβου Γορτυνίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1963. Είναι νυμφευμένος με τη Ζανέτα Μαραγκού και έχει τρία παιδιά, τον Γιώργο (16 ετών), τη Ζωή (7 ετών) και τη Νέδα (3 ετών). Επισκέπτεται με κάθε ευκαιρία το χωριό του, που έχει πολλά παιδικά βιώματα. Είναι πολυμαθέστατος και εκτός της μητρικής του γλώσσας μιλάει ακόμη άριστα Αγγλικά, Γαλλικά, Ρωσσικά, Ιταλικά, Βουλγαρικά και Σερβικά.  
Την διδακτορική του διατριβή την αφιερώνει στους γονείς του Γεώργιο Μαραγκό (έφυγε από τη ζωή το 1989, από ατύχημα στην οικοδομή που εργαζόταν) και Μαρία Βέργου-Μαραγκού.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.