Dimop_Geor[1]Ο Γιώργος-Φαίδων Ι. Δημόπουλος ήταν γιος του γιατρού Ιωάννη Δ.Δημόπουλου. Ενώ σπούδαζε ιατρική στο Παρίσι προσεβλήθη από την επάρατη νόσο και πέθανε το 1950, σε ηλικία 20 ετών. Έγραψε μια ποιητική συλλογή με τίτλο "ΟΛΒΙΕΣ ΩΡΕΣ", η οποία εκδόθηκε στην Αθήνα μετά τον θάνατο του, το 1950. Τα πιο πολλά ποιήματα τα έγραψε βιώνοντας την ασθένεια του και περιμένοντας υπομονετικά το τέλος του.

Στα ποιήματα του δίνει το παράδειγμα υπομονής και καρτερίας και μας βοηθάει να βρούμε την αξία και το νόημα της ζωής, να έρθουμε σε επαφή με την ασθένεια και να αντιληφθούμε πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη μοίρα μας στο σύντομο ταξίδι μας μέσα στη ματαιοδοξία της σημερινής εποχής.

Θεωρώ τα ποιήματα αυτά πολύτιμο θησαυρό για αυτοσυγκένρωση και περισυλλογή.

Ιωάννης Ν. Δημόπουλος

Ιατρός, Ε. Καθηγητής, Δεκέμβριος 2008.

>>

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.