Τις τελευταίες μέρες κάθε χρόνου όπου και γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά , δίνεται μια ευκαιρία στα παιδιά , και λόγω διακοπών από το σχολείο , να μας ψάλλουν τα κάλαντα με τα τριγωνάκια τους και φυσικά να επωφεληθούν με κάποιο φιλοδώρημα. Στα πιο παλιά χρόνια , στην περιφέρεια και στο χωριό , για τα παιδιά ήταν κοσμικό γεγονός να γυρίζουν στις γειτονιές με γέλια και χαρές , μαζεύοντας και κανένα αυγουλάκι γιατί όλες οι οικογένειες δεν ήσαν εύπορες. Από την άλλη , οι ενήλικες όλοι μαζί οικογενειακώς συνγευμάτιζαν και χαίρονταν κάνοντας διάκριση τις Αγιες αυτές ημέρες.

Φέτος όμως ανοίγοντας το κουμπί της τηλεόρασης , προσγειωθήκαμε στη σκληρή πραγματικότητα ....... Να βλέπουμε άνδρες γυναίκες και προπαντός παιδιά να κλαίνε και να οδύρονται και να τα σκοτώνουν σαν κοτόπουλα , να βομβαρδίζουν τα σπίτια τους και νεκροί και ζωντανοί να θάβονται όλοι μαζί κάτω από τα ερείπια. Και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές , ακόμη το Ισραήλ βομβαρδίζει και σχολεία με εκατόμβες θύματα.

 Ο Ηρώδης όμως δε μένει ασυγκίνητος..  Ο σύγχρονος Ηρώδης , ο πραγματικός λόγος που προβαίνει σε αυτό το ολοκαύτωμα είναι γιατί οι Παλαιστίνιοι με όλες τις Δημοκρατικές διαδικασίες , έκαναν εκλογές και υπερψηφίστηκε η παράταξη που λέγεται Χαμάς. Αυτό και μόνο δεν άρεσε στους Ισραηλινούς , και με κάποια γελοία αιτιολογία προβαίνουν σε αυτό το μακελειό πολεμόντας ένα λαό που και αυτός έχει δικαίωμα να έχει τη δική του πατρίδα.    Δυστυχώς η διεθνής " ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ" ακόμη συσκέπτεται και παίρνει αποστάσεις ίσες από θύτη και θύμα. Δε θέλω να συνεχίσω άλλο αγαπητοί αναγνώστες.  Τελειώνοντας , θα αναφέρω ένα στίχο από το τραγούδι του μεγάλου Στέλιου Καζατζίδη.

" Θα σου δώσω μιά να σπάσεις , αχ βρε κόσμε γυάλινε και να κάνω μια καινούργια κοινωνία άλληνε "

Νίκος Θ.Τρουπής (Γράβαρης)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.