Παραθέτουμε συνέντευξη του κ. Παναγιώτη Κορκολή στην Οικονομική εφημερίδα «ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ»

Ο Παναγιώτης είναι γιος της συγχωριανής μας Μαρίας Χρήστου Σχίζα, (Της Χρήσταινας)

Είναι απόφοιτος του τμήματος Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στον «Περιβαλλοντικό Σχεδιασμό Έργων Υποδομής» από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα στη μελέτη, κατασκευή, διαχείριση και χρηματοδότηση σημαντικών έργων υποδομών όπως το Εθνικό Κτηματολόγιο, η Εγνατία Οδός, το Μετρό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα έργα Αυτοκινητοδρόμων με Συμβάσεις Παραχώρησης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι τον Ιούλιο του 2019 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης και συντονιστής της συνεργασίας της ελληνικής κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Διετέλεσε πρόεδρος των Επενδυτικών Συμβουλίων των νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020: του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών Equifund, του Ταμείου Υποδομών και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ

Με φροντίδα του εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση της ανακατασκευής του σχολείου του χωριού μας Σέρβου.

 

Θ. Γ. Τρουπής

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.