Την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, στο Ίδρυμα Εικαστικών τεχνών και μουσικής Β ΚΑΙ Μ ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ, δόθηκε συναυλία κλασικής μουσικής από τον διεθνούς φήμης πιανίστα και διευθυντή ορχήστρας, πατριώτη Αναστάσιο Απ. Στρίκο.

Όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα το περιεχόμενο αφορούσε στην Γέννηση και εξέλιξη της οπερέτας: «Αχ αυτός ο Offenbach». Περιελάμβανε αποσπάσματα από τις χαριτωμένες οπερέτες έως τα πασίγνωστα Παραμύθια του Χόφμαν.

Τραγούδησαν 4 τραγουδιστές με διεθνή καριέρα, που στην κυριολεξία μάγεψαν το ακροατήριο.

*Σοφία Μιχαηλίδου, σοπράνο

*Μαριάνα Μανσόλα, σοπράνο

*Ελένη Βουδουράκη, μεσόφωνος

*Ιωάννης Καλύβας, τενόρος.

Στο πιάνο ήταν ο Αναστάσιος Στρίκος, που έκανε και την παρουσίαση-ανάλυση του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα αναφέρονται αναλυτικά για κάθε τραγουδιστή οι σπουδές του και η σταδιοδρομία του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Για τον πατριώτη Αν. Στρίκο αναφέρονται μεταξύ άλλων:

«…Το 2002 ανέλαβε καθήκοντα Kapellmeisterστην Παιδική χορωδία της Βιέννης και το 2003 συμμετείχε ως πιανίστας σε μία περιοδεία που του έδωσε την ευκαιρία να παρουσιαστεί σε όλες τις μεγάλες αίθουσες της Κίνας, της Κορέας και του Μακάο. Σήμερα ζει στην Βιέννη και ασκεί έντονη συναυλιακή δραστηριότητα σε ολόκληρη την Ευρώπη ως πιανίστας και διευθυντής ορχήστρας. Το ρεπερτόριό του συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα έργων από την εποχή του Μπαρόκ έως και την Πρωτοπορία καθώς και σύγχρονα έργα σε πρώτη παρουσίαση. Έχει διευθύνει μουσικά σύνολα όπως την Συμφωνική Ορχήστρα της Ακαδημίας του   Wurzburg, την Συμφωνική Ορχήστρα της Νυρεμβέργης, την Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου, την Ορχήστρα Σύμφωνης Μουσικής της ΕΡΤ και συνεργάζεται σταθερά με ορχήστρες όπως «IMaestri» London σε αίθουσες όπως η St. JohnsatSmithSquare, το RadiokulturhausORF, καθώς και το σχήμα EnsembleRetroVienna το οποίο σημειώνει ξεχωριστή επιτυχία. Έχει περιοδεύσει σε ολόκληρη σε ολόκληρη την Ευρώπη με πάνω από 60 μουσικά σχήματα, μεταξύ των οποίων οι Συμφωνικές Ορχήστρες Νέων Rochester, Chicago, Boston και Vermont. Εκτός από την μητρική του Ελληνική, μιλάει, διδάσκει και διευθύνει δοκιμές σε έξη ακόμη γλώσσες και έχει κατά καιρούς καταπιαστεί με την μετάφραση θεατρικών έργων και συγγραμμάτων μουσικής θεωρίας στα ελληνικά.

StrikosMaragosTroupis.

.

Την συναυλία παρακολούθησαν και από το Σύνδεσμο Σερβαίων ο γραμματέας Χ. Μαραγκός και το μέλος Θ. Τρουπής με τις συζύγους τους. Επίσης εκεί ήταν και ο Νίκος Ντάβος ((καταγωγή από Σέρβου), γιός του αείμνηστου στρατηγού Ντάβου, με τη σύζυγό του.

Στη φωτογραφία ο Αναστάσης Στρίκος με τους Θ. Τρουπή  (αριστερά του) και το Χ. Μαραγκό (δεξιά του), μετά το τέλος της παράστασης.

(Η διαφορά ...ύψους των προσώπων οφείλεται στα σκαλοπάτια που βγήκε η φωτογραφία)


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τη μεγαλύτερη θητεία ως πρόεδρος του Συνδέσμου Σερβαίων έκανε ο γιατρός Ιωάννης Δ. Δημόπουλος. Συνολικά χρημάτισε πρόεδρος 21 χρόνια (1936-1953, 1956 και 1962-1964). Επί προεδρίας του χτίστηκε το σχολείο στο χωριό, συνεχίστηκε το χτίσιμο της εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου και έγινε η διάνοιξη του δρόμου για αυτοκίνητα από το Αγιώργη Σαρά μέχρι το χωριό.