..

ΜΧΜ-ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ

.

Η πλατυτέρα των ουρανών

(Αυγοτέμπερα σε ξύλο)

Χρόνια πολλά για τις γιορτές των Χριστουγέννων,

σε όλους τους πατριώτες και επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Επειδή τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά, λόγω κορωνοϊού, όλοι ευχόμαστε να απαλλαγούμε σύντομα από αυτή τη μάστιγα, και όλοι οφείλουμε να τηρούμε  με ευλάβεια (κατά το δυνατόν)  τα προληπτικά μέτρα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολυπόθητος εμβολιασμός, που θα αρχίσει σύντομα.

Επί πλέον, οι πιστοί χριστιανοί, ζητάμε και τη βοήθεια της    Πλατυτέρας των ουρανών, για να ξεπεράσουμε ποιο εύκολα τα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία της λοίμωξης του Covid19, σε όλο τον κόσμο.

Κ α λ έ ς   γ ι ο ρ τ έ ς 

(όσο καλές μπορεί να είναι, με τέτοιες συνθήκες)

Πάντως, μπόρα είναι και θα περάσει. Υπομονή!

M.M.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.