Η πλατυτέρα των ουρανών

..

ΜΧΜ-ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ

.

Η πλατυτέρα των ουρανών

(Αυγοτέμπερα σε ξύλο)

Χρόνια πολλά για τις γιορτές των Χριστουγέννων,

σε όλους τους πατριώτες και επισκέπτες της ιστοσελίδας μας.

Επειδή τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ διαφορετικά, λόγω κορωνοϊού, όλοι ευχόμαστε να απαλλαγούμε σύντομα από αυτή τη μάστιγα, και όλοι οφείλουμε να τηρούμε  με ευλάβεια (κατά το δυνατόν)  τα προληπτικά μέτρα, μέχρι να ολοκληρωθεί ο πολυπόθητος εμβολιασμός, που θα αρχίσει σύντομα.

Επί πλέον, οι πιστοί χριστιανοί, ζητάμε και τη βοήθεια της    Πλατυτέρας των ουρανών, για να ξεπεράσουμε ποιο εύκολα τα πολλά προβλήματα που έχει δημιουργήσει η πανδημία της λοίμωξης του Covid19, σε όλο τον κόσμο.

Κ α λ έ ς   γ ι ο ρ τ έ ς 

(όσο καλές μπορεί να είναι, με τέτοιες συνθήκες)

Πάντως, μπόρα είναι και θα περάσει. Υπομονή!

M.M.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.