Στο ένα από τα δύο μαγαζιά του χωριού μας, του Νίκου Λιατσόπουλου εδόθη "δεξίωση" για την ονομαστική γιορτή του συμπαθέστατου συγχωριανού μας Soulis.Skouros Σούλη (Θανάση) Σκούρου, που η εκκλησία γιορτάζει στις 18 Γενάρη τον Άγιο Αθανάσιο.

Τη γιορτή τίμησαν όπως φαίνεται και στην αναμνηστική φωτογραφία (από το facebook των Ν.Τρουπή και Ν.Λιατσόπουλου),  "μερικοί από τους λιγοστούς κατοίκους που μένουν το χειμώνα στο χωριό", που δεν είναι άλλοι από τον εορτάζοντα Θανάση, τη Βάσω Λιατσοπούλου, το Νίκο Αριστείδη Τρουπή, το Δημήτρη από την Αλβανία,  τον κτηνοτρόφο που διαμένει στους Αράπηδες, (Λοχίας) και το Νίκο Λιατσόπουλο.

Πέρα από τους μεζέδες και το κόκκινο κρασί είχε και πολύ κέφι και τραγούδια.

Εύχομαι στο αγαπητό Σούλη χρόνια  πολλά, υγεία και κάθε καλό στη ζωή του, και σε όλους τους αγαπητούς πατριώτες που τους χειμερινούς παγωμένους μήνες, μένουν στο χωριό έχοντας συντροφιά τη μοναξιά, να είναι καλά και να έχουν μια καλή χρονιά, και "Σιγά - σιγά ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός", όπου νάναι έρχεται η Άνοιξη.

 Θοδωρής Τρουπής

 

POTES SYMPOSIUM

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.