18.1.2016 Εορτασμός στο χωριό.

Στο ένα από τα δύο μαγαζιά του χωριού μας, του Νίκου Λιατσόπουλου εδόθη "δεξίωση" για την ονομαστική γιορτή του συμπαθέστατου συγχωριανού μας Soulis.Skouros Σούλη (Θανάση) Σκούρου, που η εκκλησία γιορτάζει στις 18 Γενάρη τον Άγιο Αθανάσιο.

Τη γιορτή τίμησαν όπως φαίνεται και στην αναμνηστική φωτογραφία (από το facebook των Ν.Τρουπή και Ν.Λιατσόπουλου),  "μερικοί από τους λιγοστούς κατοίκους που μένουν το χειμώνα στο χωριό", που δεν είναι άλλοι από τον εορτάζοντα Θανάση, τη Βάσω Λιατσοπούλου, το Νίκο Αριστείδη Τρουπή, το Δημήτρη από την Αλβανία,  τον κτηνοτρόφο που διαμένει στους Αράπηδες, (Λοχίας) και το Νίκο Λιατσόπουλο.

Πέρα από τους μεζέδες και το κόκκινο κρασί είχε και πολύ κέφι και τραγούδια.

Εύχομαι στο αγαπητό Σούλη χρόνια  πολλά, υγεία και κάθε καλό στη ζωή του, και σε όλους τους αγαπητούς πατριώτες που τους χειμερινούς παγωμένους μήνες, μένουν στο χωριό έχοντας συντροφιά τη μοναξιά, να είναι καλά και να έχουν μια καλή χρονιά, και "Σιγά - σιγά ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός", όπου νάναι έρχεται η Άνοιξη.

 Θοδωρής Τρουπής

 

POTES SYMPOSIUM

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.