Brab Bergou 

    Τη φετινή χρονιά δόθηκαν 15 βραβεία σε νέους με καταγωγή από το χωριό μας, που κατανέμονται ως εξής:

*Τέσσερα σε μαθητές Γυμνασίου

*Τρία σε επιτυχόντες σε σχολές ΤΕΙ

*Επτά σε επιτυχόντες σε σχολές ΑΕΙ

*Ένα σε νεαρό με διάκριση στον αθλητισμό.

 

    

Brab Iatr
Ο παιδίατρος Στάθης Δάρας βραβεύει τους δύο νέους
που πέτυχαν στην Ιατρική Σχολή στις Πανελλήνιες
εξετάσεις το 2015.

    Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως τα παιδιά που είχαν τις προϋποθέσεις να βραβευτούν, είναι πολύ περισσότερα από αυτά για τα οποία μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε πληροφορίες.

Δυστυχώς τα οικονομικά του Συνδέσμου φέτος δεν μας επέτρεψαν να φτιάξουμε πλακέτες όπως άλλες φορές. Για ενθύμιο θα δώσουμε στους νέους ένα στυλό και ένα μπρελόκ, που υπήρχαν από παλιά στο γραφείο του Συνδέσμου. Οι καιροί όπως ξέρουμε όλοι είναι πολύ δύσκολοι, για όλους και για όλα. Αρκεί να αναφέρουμε πως σε 16 μήνες (Ιούλιος 14-Οκτώβριος 15) πληρώθηκαν 58 συνδρομές στο Σύνδεσμο (2.345 ευρώ), που αντιστοιχούν στα μισά έξοδα για την έκδοση 5 φύλλων Αρτοζήνου την αντίστοιχη περίοδο (κατάσταση στο πρόσφατο άρθρο που αναφέρεται στη συνεδρίαση του ΔΣ της14-1-2016).

Για τα δύο Σερβιωτόπουλα που πέτυχαν στην Ιατρική Σχολή θα δοθεί χρηματικό έπαθλο εκ 300,00 ευρώ στο καθένα, που προσφέρει από πολλών ετών ο παιδίατρος Στάθης Δάρας, στη μνήμη της μητέρας του.

 

Α) ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

1) Τσούπρου Βαρβάρα του Δημητρίου.

Εγγονή του Αντώνη Κουτσανδριά και της Βαρβάρας Ρουσιά, από την κόρη τους Κατερίνη. Προβιβάστηκε από την Β στη Γ τάξη Γυμνασίου με 19 και 17/23

2) Καρυδάκη Ευαγγελία του Στέλιου.

Brab Karidaki
Η Μαρία Μαραγκού παίρνει
το βραβείο για την εγγονή
της Ευαγγελία Καρυδάκη,
από τον πρόεδρο τουΣυνδέσμου
Ι. Μπόρα

 

 

 

 

 

 

Κόρη της Μαρίνας Μαραγκού, εγγονή του αείμνηστου Γιώργου Μαραγκού και της Μαρίας Δημητρίου Βέργου. Προβιβάστηκε από την Γ’ Γυμνασίου στην Α΄ Λυκείου με το βαθμό άριστα 19,7.

3) Βέργος Γεώργιος του Δημητρίου.

Δισέγγονος του Μήτσιου Βέργου και εγγονός του Γ. Βέργου που είναι μέλος του ΔΣ. Ο Γιώργος τέλειωσε και αυτός την Γ΄ Γυμνασίου με άριστα 19,7.

4 Σουλάνης Χάρης του Χρήστου.

Γιός της Γεωργίας Σαββόγλου, εγγονής του Λάμπρου Βέργου από την κόρη του Ευγενία. Ο Χάρης τέλειωσε την Γ΄ Γυμνασίου με άριστα και με βαθμό 19,2.

                                                                            

Β) ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΤΕΙ

1) Ηλίας Τρουπής του Θεοδώρου.

Εγγονός του Νίκου Τρουπή ( Αλούπη) που έχει το μαγαζί στο χωριό. Τμήμα Οικονομικών ΤΕΙ Καλαμάτας.

2) Κώστας Σπήλιου Δημόπουλος.

 

BrabDimopoul Troupis
Το μέλος του ΔΣ Θ. Τρουπής
Βραβεύει τον Σπηλιο
Δημόπουλο. Παρακολουθεί ο
ταμίας του Συνδέσμου
Ι. Βέργος

Εγγονός του Σπήλιου Δημόπουλου που ήταν παλιά πρόεδρος στο χωριό και της Γιαννούλας Γ. Παπαγεωργίου (Μπρούκλη), από το γιό τους Σπύρο.

Πέτυχε στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕΙ Λαμίας. Το βραβείο απένειμε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Θ. Γ. ΤΡουπής (Γκράβαρης).

3) Στέλιος Κ. Σχίζας.

Εγγονός του Στέλιου του Κωστόπουλου και της Γεωργίας Ανδριοπούλου από το γιό τους Κώστα. Πέτυχε στο ΤΕΕΦΑ (Γυμναστική Ακαδημία) Τρικάλων.

 

Γ)ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ

1)Ανδριάνα Μάκη Κουτσανδριά.

Εγγονή της Ανδριάνας Κουτσανδριά, που φέρει και το όνομά της. Εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο Θράκης, Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων χωρών.

2)Κατερίνα Τσιριγώτη.

Δισέγγονη της Σταυρούλας του Γιώργη Γεωργακόπουλου και του Δημήτρη Κομνηνού από του Λυκούρεσι. Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

H Κατερίνα ήταν και η τυχερή της χρονιάς, γιατί της έτυχε το φλουρί. Της ευχόμαστε να είναι πάντα τυχερή στη ζωή της.

3)Κατερίνα Δ. Βέργου.

Brab Bergou
Ο Μαρίνος Ρουσιάς, πρώην
Γραμματέας του Συνδέσμου,
Βραβεύει την Κατερίνα Δ.
Βέργου

Δισέγγονη και αυτή του Μήτσιου Βέργου και εγγονή του Γ. Βέργου. Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών, Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών.

4)Χρήστος Ν. Σχίζας.

Εγγονός του Παναγή Πέτρου Σχίζα και της Κατερίνας Ρουσιά από το γιό τους Νίκο, που είναι δάσκαλος στην Αθήνα. Πέτυχε στο Φυσικό Τμήμα του Παν. Ιωαννίνων.

5) Χριστίνα Κωσταγιάννη.

Εγγονή του Διονύση (Νιόνιου) Βέργου και της Διαμάντως Αγ. Παγκράτη, από την κόρη τους Ελένη. Μαθηματικό Τμήμα Πανεπιστημίου Πατρών.

6)Ευγενία Δημοπούλου.

Κόρη του Παναγιώτη Διον. Δημόπουλου ( δισέγγονου του Πανάγου του Δημόγιαννη), Ο Παναγιώτης είναι καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρος του Τμήματος Διαχείρισης, Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων. Η Ευγενία πέτυχε στην Ιατρική Σχολή Πατρών.

7) Δημήτρης Ι. Κωνσταντόπουλος.

Εγγονός του Μήτσιου Κωνσταντόπουλου και της Νίτσας Αθ. Σχίζα. Πέτυχε στην Ιατρική Αθηνών.

kalomirisMonos
Ο Π.Καλομοίρης
σηκώνει το κύπελο

.

Δ) ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Παναγιώτης Αθανασίου Καλομοίρης.

Εγγονός της Παναγούλας Αθανασίου Μαραγκού και του αείμνηστου Παναγιώτη Καλομοίρη από τη Σπάρτη. Πήρε το χρυσό Ευρωπαϊκό μετάλλιο στο kickboxing.

Ο Παναγιώτης είναι 15 χρονών και έχει πάρα πολλές διακρίσεις στο άθλημα.

 

Χ. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το χωριό μας αναφέρεται στα Κατάστιχα του Δήμου (kaza) Καρύταινας (περίοδος 1566-1574). Κατά τη χρονική αυτή περίοδο φαίνεται  ότι είχε 22 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 10 άγαμους μη Μουσουλμάνους κατοίκους. Κατ' εκτίμηση είχε περί τους 120 κατοίκους. Το χωριό Αρτοζήνος, το οποίο επίσης αναφέρεται στα ίδια Κατάστιχα, ήταν πολύ μεγαλύτερο. Είχε 132 σπίτια μη Μουσουλμάνων και 39 άγαμους μη Μουσουλμάνους. Κατ' εκτίμηση είχε 726 κατοίκους.
(Πηγή: Ιστοσελίδα Arcadians.gr. Εισήγηση για τη Δημογραφική Σύνθεση Λεονταρίου-Καρύταινας http://conference.arcadians.gr/index.php?itemid=29&catid=2 )