Η κοπή της πίτας έγινε στις 20 Ιανουαρίου στην αίθουσα της Παγγορτυνιακής Ένωσης. Παραβρέθηκαν πάνω από εκατό πατριώτες που είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν με συγγενείς, φίλους και γνωστούς και να περάσουν λίγες ευχάριστες στιγμές. Τα μέλη του ΔΣ υποδέχτηκαν τους πατριώτες και εκτός της πίτας και της ...αγάπης τους, τους πρόσφεραν ποτά και ξηρούς καρπούς. eikona_1

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους φίλοι του Συνδέσμου μας και των πατριωτών από τον πολιτικό χώρο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τους ευχαριστούμε όλους και τους ευχόμαστε υγεία και ότι άλλο επιθυμούν για το 2008. Χαιρετισμό και ευχές για το νέο έτος απηύθυναν, κόβοντας κομμάτι της πίτας, οι Αρκάδες πρώην υπουργοί Κ. Γείτονας, Δ. Ρέππας και Π. Τατούλης, οι πολιτευτές Αρκαδίας Ε. Γιαννακούρας, Γ. Παπαηλίου και Χ. Πισιμίσης, ο διευθυντής του γραφείου του κ. Λυκουρέντζου Δ. Δαλαμάγκας, ο διευθυντής του γραφείου του Π. Παναγιωτόπουλου Ε. Σχίζας, ο φίλος των Σερβαίων αντιδήμαρχος Ιλίου κ. Ι. Γκιώνης, οι Αντιδήμαρχοι Ηραίας Θάνος Μπόρας και Ελένη Θανοπούλου, το μέλος του ΤΣ του Δ.Δ Σέρβου Α. Σχίζας, ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Δάρας, ο ιστοριοδίφης Νίκος Παπαγεωργίου, ο εκδότης της εφημερίδας "Κρητική ενημέρωση" Β. Σχίζας και ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Ηραίας Κ. Κουτσανδρέας.eikona_2

Η εκδήλωσή μας αυτή, που χρόνια γίνεται από το Σύνδεσμο, ήταν μια ευχάριστη νότα για τους πατριώτες, που ζουν καθημερινά στο άγχος και τον αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της σημερινής εποχής.

Στην πρώτη φωτογραφία φαίνονται από αριστερά: Ο βουλευτής και πρώην υπουργός Κ. Γείτονας, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ηλ. Χειμώνας, ο πρόεδρος του Τ.Σ του Δήμου Ηραίας Κ. Μητρόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Στάθης Δάρας Στη δεύτερη υπάρχει μια μερική απεικόνιση της αίθουσας.

Χρόνια πολλά και του χρόνου.


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.