Syndesmos_sfragidaΣτη συνεδρίαση αυτή συζητήθηκε πριν απ όλα πάλι η πορεία της υγείας του μέλους του ΔΣ Ηλία Χειμώνα και όλα τα μέλη εξέφρασαν τις καλύτερες ευχές τους.
Πριν την συζήτηση των θεμάτων της ημερησίας διάταξης ο πρόεδρος ανέφερε πως στις 22 Νοεμβρίου ο Σύνδεσμός μας έκλεισε 87 χρόνια λειτουργίας, πράγμα που πρέπει να κάνει όλους τους Σερβαίους υπερήφανους για το Σύνδεσμό τους. Όλα τα μέλη ευχήθηκαν να τα ...χιλιάσει.
DS_26-11-09_b
Από τη συνεδρίαση του ΔΣ (Ο πρόεδρος τραβάει τη φωτογραφία).
Στη συνέχεια  έγινε ανασκόπηση της πορείας των εργασιών στο Π. Κέντρο. Αναφέρθηκε πως ο αλουμινάς ολοκλήρωσε τις εργασίες και παρέδωσε το έργο και ο εργολάβος Δημήτρης τελειώνει σύντομα τις συμφωνηθείσες εργασίες. Επίσης αναφέρθηκε πως παραγγέλθηκαν από αρμόδια επιτροπή του ΔΣ οι 5 εσωτερικές πόρτες (λουστραρισμένες) τις οποίες προσφέρθηκε να μεταφέρει στο χωριό και να τις τοποθετήσει δωρεάν ο αντιπρόεδρος Ι. Ν. Βέργος. Το ΔΣ εξέφρασε στον αντιπρόεδρο ξεχωριστές ευχαριστίες για την πολύπλευρη προσφορά του σε εργασίες στο Κέντρο (ο ίδιος τοποθέτησε τη σκάλα και τα πλακάκια στην κουζίνα, εκτός άλλων εργασιών)  και ευχήθηκε το παράδειγμά του να το μιμηθούν και άλλοι πατριώτες.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος ανέγνωσε επιστολή-απάντηση  του δημάρχου Ηραίας κ. Χριστόπουλου, με ημερομηνία 23/11/2009 και αρ. πρωτ. 3611, σχετικά με το Ηρώο του χωριού και το παραχωρητήριο της αίθουσας-Αποθήκης, που έχει ως εξής;
Προς το Σύνδεσμο Σερβαίων "Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ"
"Κύριοι
XristopoulosΣε απάντηση της από 30-10-2009 επιστολής σας σχετικά με το Ηρώο έχουμε να σας επισημάνουμε ότι εμείς δεσμευτήκαμε για τη μεταφορά και συντήρηση του υπάρχοντος Ηρώου. Για την αναγραφή των ονομάτων δεν εμπλεκόμεθα διότι, όπως γνωρίζετε υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των συμπατριωτών σας, του Τοπικού Συμβουλίου και του Συνδέσμου Σερβαίων. Εμείς δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κρίνουμε ποιος εκ των δύο φορέων εκπροσωπεί περισσότερους Σερβαίους, είμαστε υποχρεωμένοι από τον Δημοτικό Κώδικα να λαμβάνουμε υπόψιν μας τις αποφάσεις-εισηγήσεις του Τοπικού Συμβουλίου το οποίο είναι θεσμοθετημένο όργανο και ο πρόεδρος έχει δικαίωμα ψήφου για τα θέματα που αφορούν το Τοπικό του Διαμέρισμα.
Ως προς το μεγαλεπήβολο Ηρώο που σκέφτεστε να τοποθετήσετε στο ΤΔ Σέρβου εμείς δεν θα σταθούμε εμπόδιο.
Τέλος για το θέμα της Αποθήκης-Αίθουσας έχετε στα χέρια σας την απόφαση του ΔΣ παραχώρησης και την άδεια οικοδομής, τίποτα άλλο δεν έχουμε να προσθέσουμε"
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΡΑΙΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ."
 .
Αντηλλάγησαν απόψεις και για τα δύο θέματα και διαμορφώθηκε το κείμενο απάντησης, που ο πρόεδρος εξουσιοδοτήθηκε να στείλει στον κ. Δήμαρχο. Κατόπιν της ανωτέρω απάντησης του κ. Δημάρχου το ΔΣ θεωρεί πως έχει στη δικαιοδοσία του και την αίθουσα του ισογείου και εκφράστηκε η άποψη να δοθεί προτεραιότητα στην τοποθέτηση αλουμινίων στην πόρτα και στα παράθυρα (ίδια με εκείνα του Α ορόφου) για να κλείσει και να προστατευθεί το κτήριο.
Τέλος συζητήθηκαν λεπτομέρειες για την εκδήλωση της κοπής της πίτας.

Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.