Τα μέλη του ΔΣ που εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση τον Αύγουστο στο χωριό, για να μη διαλυθεί ο Σύνδεσμος, συνήλθαν σε πρώτη συνεδρίαση την Παρασκευή 11/9/2015 στο γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα. Δεν παραβρέθηκαν η Βάσω Λιατσοπούλου που βρίσκεται στο χωριό και ο Κ. Σχίζας που απουσίαζε στον Πύργο. Η συγκρότηση του Δ/Σ σε σώμα είχε γίνει στο χωριό την ημέρα της Γ/Σ. Στη συνεδρίαση αυτή έγινε μια γενική ανασκόπηση των συλλογικών μας θεμάτων και τέθηκαν οι βασικοί στόχοι των δραστηριοτήτων του ΔΣ.

Πριν από όλα εξουσιοδοτήθηκε ο ταμίας Ι. Στ.Βέργος να επικοινωνήσει με την προηγούμενη ταμία του Συνδέσμου Κα Μήνα Δημοπούλου να παραλάβει το ταμείο και ο πρόεδρος Ι. Μπόρας να υπογράψει το πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής του γραφείου, από τον πρώην γραμματέα Μ. Ρουσιά. Στη συνέχεια ο Γ. Βέργος παρέδωσε στον ταμία τα χρήματα που συγκέντρωσε στο χωριό από συνδρομές και τη λαχειοφόρο που διενήργησε με μία τηλεόραση (τυχερός ο Μήτσιος του Στρικοπαναγή). Επίσης ο Χ. Μαραγκός παρέδωσε κάποια χρήματα που συγκέντρωσε στο χωριό. Για τα χρήματα αυτά ο ταμίας θα κόψει σχετικές αποδείξεις και τα ονόματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα για ενημέρωση των πατριωτών (όπως και η παραλαβή του ταμείου), μιας και η εφημερίδα δεν έχει ακόμη αποφασισθεί αν και πότε θα εκδοθεί. Σχετικά με τα οικονομικά θέματα αποφασίστηκε να παραλάβουν μπλόκ αποδείξεων όλα τα μέλη του ΔΣ και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για είσπραξη συνδρομών, μέσα στα πλαίσια των σημερινών οικονομικών δυσκολιών. Η συνδρομή είναι 30 ευρώ, αλλά αν κάποιος δεν έχει μπορεί να δώσει λιγότερα. Επίσης κάποιοι πατριώτες που δεν έχουν ιδιαίτερη οικονομική δυσκολία μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω. Ο Σύνδεσμος μας έχει παράδοση από πατριώτες που είχαν τη δυνατότητα και τη θέληση και πρόσφεραν απλόχερα στο Σύνδεσμο για το κοινό καλό. Είναι αυτονόητο πως αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα στο Σύνδεσμο, η εφημερίδα που με τα σημερινά δεδομένα στοιχίζει χίλια ευρώ, μπορεί να εκδοθεί με λιγότερες δυσκολίες.

Μετά τα οικονομικά θέματα ο πρόεδρος Ι. Μπόρας και ο Γ. Βέργος ενημέρωσαν το ΔΣ ότι 4 πατριώτες, η Ελένη Θ. Τρουπή, οι Χριστίνα και Ελένη Μπόρα και ο Π. Νόιφερ ασχολήθηκαν μια ημέρα με το Πολ. Κέντρο, τακτοποίησαν τα "ατάκτως ερριμμένα", όπως διαπίστωσαν όλοι όσοι το επεσκέφθησαν τον Αύγουστο και γενικά το έκαναν "λαμπίκο". Το ΔΣ εκφράζει τις πλέον θερμές του ευχαριστίες στους ευγενείς και πρόθυμους πατριώτες και εύχεται το παράδειγμά τους να το μιμηθούν και άλλοι και ασφαλώς όχι μόνο για την καθαριότητα του Π/Κ. Για όσους δεν γνωρίζουν τους παραπάνω πατριώτες αξίζει να αναφέρουμε πως η Ελένη Τρουπή και η Ελένη Μπόρα είναι καθηγήτριες, η Χριστίνα Μπόρα παιδίατρος-Πλοίαρχος, στο Λιμαινικό Σώμα και ο κ. Νόιφερ οικονομολόγος.

Πολιτιστικό Κέντρο.

Σχετικά με το θέμα αυτό συζητήθηκαν τα προβλήματα στο Π/Κ που είναι γνωστά και σημαντικά. Το πλέον επείγον είναι η υγρασία που έχει παρουσιαστεί στη δυτική πλευρά. Γι το λόγο αυτό ανατέθηκε στο γνωστό ¨Μήτσιο¨, (Αλβανικής καταγωγής και κάτοικο στο χωριό από εικοσαετίας), που έχει κάνει την πέτρινη επένδυση και άλλες εργασίες στο Κέντρο, να καθαρίσει εξωτερικά τη δυτική πλευρά από τους φουσκωμένος σοβάδες, να περάσει τσιμεντοκονία, να μονώσει-ασταρώσει τον τοίχο και να τον βάψει. Επίσης να μεγαλώσει και στεγανοποιήσει το φρεάτιο μεταξύ Π/Κ και ιατρείου που μαζεύει νερά από τη βρύση της πλατείας και τα βρόχινα νερά για να περιοριστεί κατά το δυνατόν η υγρασία στην κάτω αίθουσα. Στην προοπτική του χρόνου και εφόσον υπάρχουν δυνατότητες (ή βρεθεί ο τρόπος) καλό θα ήταν να ολοκληρωθεί η πέτρινη επένδυση στη νότια πλευρά του κτιρίου και να τακτοποιηθεί η "σούδα" που υπάρχει μεταξύ Π/Κ και Ιατρείου. Τέλος, επιθυμητό θα ήταν να ομορφύνει ποιο πολύ η έτσι και αλιώς όμορφη και καταπληκτική πλατεία πάνω από το Κέντρο, με μια πέτρινη βρύση και μια μικρή πέτρινη καμάρα που να κρεμαστεί η μικρή καμπάνα που σήμερα κρέμεται σε κάποια αντιαισθητικά και κακοβαλμένα σίδερα. Για τα 2 αυτά μικρά έργα προσφέρθηκε ο "Μήτσιος" να διαθέσει δωρεάν την προσωπική του εργασία, ως έφραση ευγνωμοσύνης στους πατριώτες που τον βοήθησαν και του έδωσαν αρκετές δουλιές. Συνεπώς "αναζητούνται" 1-2 πατριώτες να προσφέρουν τα υλικά, που δεν πρέπει να στοιχίζουν και πολύ. Όποιος ενδιαφέρεται επώνυμα ή ανώνυμα ας τηλεφωνήσει στο 6945573835. Ασφαλώς θα υπάρχει εχεμύθεια και αν το επιθυμεί θα γραφτεί στην πέτρα "δωρεά".....

΄Αλλα θέματα:

Αποφασίστηκε να αλλάξει η σύνδεση του τηλεφώνου του γραφείου σε ποιο οικονομικό πακέτο. Επίσης όλα τα μέλη του ΔΣ να προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τους νέους του χωριού που πέτυχαν σε διάφορες σχολές ή έτυχαν κάποιας ειδικής διάκρισης, ώστε να δημοσιευθούν στην ιστοσελίδα, μιας και η εφημερίδα όπως αναφέρθηκε δεν ξέρουμε αν ξαναβγεί, κυρίως για οικονομικούς λόγους. Με την ευκαιρία απευθύνουμε έκκληση στα ίδια τα παιδιά και τους συγγενείς τους να μας ενημερώσουν για τις επιτυχίες τους και να μας στείλουν ένα σύντομο ατομικό και οικογενειακό βιογραφικό, με μία φωτογραφία. Για την ιστοσελίδα υπεύθυνοι θα είναι ο Θ. Τρουπής και Χ. Μαραγκός που ήσαν και στο παρελθόν. Τέλος αναφέρθηκε η δυνατότητα μεσοπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα να ανοιχτεί ένας δρόμος απότο  "καυμένο αλώνι" μέχρι το σπίτι του Ηλία Σκούρου για την εξυπηρέτηση των κατω-μαχαλητών. Για το θέμα αυτό θα επανέλθουμε αναλυτικά σε επόμενο δημοσίευμα .

Ο γραμματέας Χ. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.