sfragida 

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου συγκεντρώθηκαν τα μέλη του ΔΣ, στο γραφείο του Συνδέσμου στην Αθήνα, για την τελευταία τους συνεδρίαση στο τρέχον έτος 2016. Στη συνεδρίαση αυτή έγινε μία σύντομη ανασκόπηση των συλλογικών μας θεμάτων στη χρονιά που φεύγει και ένας αδρός προγραμματισμός για το 2017, μέχρι τον επόμενο Αύγουστο που λήγει η θητεία του παρόντος ΔΣ.

Από τα πεπραγμένα  του ΔΣ στη διάρκεια του έτους  2016, μπορούν να αναφερθούν περιληπτικά τα εξής προς ενημέρωση των πατριωτών:

*Εκδόθηκαν τέσσερα φύλλα Αρτοζήνου, 3 οκτασέλιδα και 1 δωδεκασέλιδο. Ας σημειωθεί πως το κόστος του 6σέλιδου φύλλου ανέρχεται σε 700 ευρώ περίπου (τυπογραφείο και ταχυδρομικά).

*Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου servou.gr 311 άρθρα (Α.Α. 2.748-3.059). Σχετικά με την ιστοσελίδα, επειδή το τελευταίο διάστημα υπήρχαν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας, με επακόλουθο να μην υπάρχει δυνατότητα επίσκεψης για κάποιες μέρες, ενημερώνουμε για το εξής: Η εταιρία που είχε αναλάβει την φιλοξενία της ιστοσελίδας μας επ΄ αμοιβή (περίπου 300 ευρώ το χρόνο) δεν μας εξασφάλιζε ομαλή λειτουργία, πράγμα που μας ανάγκασε να αλλάξουμε εταιρία. Ελπίζουμε με την νέα εταιρία τα πράγματα να είναι καλύτερα.

* Έγιναν 4 εκδηλώσεις στη διάρκεια του χρόνου με μεγαλύτερη ή μικρότερη επιτυχία: Η κοπή της πίτας και ο αποκριάτικος χορός στην Αθήνα και οι 2 εκδηλώσεις τον Αύγουστο στο χωριό (ομιλία με θέμα «αναμνήσεις από τα μαθητικά μας χρόνια» και  Γεν. Συνέλευση).

* Έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την προώθηση δύο εκκρεμών θεμάτων που αφορούν το Σύνδεσμο και το χωριό. Το θέμα του Πολ. Κέντρου, που αφορά στις διαδικασίες παραχώρησης στο Σύνδεσμο για 100 χρόνια και το θέμα της κατασκευής της βρύσης στην πλατεία της «Ράχης». Και τα δύο θέματα βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο και ευελπιστούμε πως μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας μας τον Αύγουστο, να έχουν ολοκληρωθεί.

*Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συγκέντρωσης στοιχείων, για την επανέκδοση της ατζέντας του Συνδέσμου.  Για μία ακόμη φορά κάνουμε έκκληση στους πατριώτες να μας στείλουν ότι αλλαγές υπάρχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον, σχετικά με τα στοιχεία που αναφέρονται στην ατζέντα. Το email του Συνδέσμου είναι: syndesmosserveon@Yahoo.gr

Για το νέο έτος  έχουμε προγραμματίσει:

*Κοπή  πίττας και βράβευση των νέων του χωριού, για την Κυριακή 15η Ιανουαρίου στην Παγγορτυνιακή Ένωση. Θερμή παράκληση να μας τηλεφωνήσετε για τα παιδιά που έχουν τις προϋποθέσεις να βραβευτούν (σχετικά θα δημοσιεύσουμε ξεχωριστό άρθρο) και να συνδράμετε το Σύνδεσμο και σ΄αυτή του την εκδήλωση.

 *Οργάνωση αποκριάτικου χορού όπως πέρυσι.

*Για τον Αύγουστο στο χωριό σκεφτόμαστε να κάνουμε κάτι, εκτός από τη Γεν. Συνέλευση. Πιθανότατα θα είναι μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Στάθη Δάρα και του Ηλία Χειμώνα, που ήσαν οι δύο τελευταίοι πρόεδροι του Συνδέσμου,  που έφυγαν από τη ζωή.  Στη μνήμη του Ηλία Χειμώνα έχει δοθεί το όνομα του στο γραφείο του Συνδέσμου. Στη μνήμη του Στάθη Δάρα το ΔΣ αποφάσισε να προτείνει στις Τοπικές Αρχές του χωριού να τοποθετηθεί μία πινακίδα στην περιοχή του «Λεύκου» που είναι η διασταύρωση του δρόμου προς κάτω χωριό και Αράπηδες με την επιγραφή:

 

 

Δρόμος Σέρβου-Αράπηδες

«Ιατρός Στάθης Δάρας»

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης τα μέλη αντάλλαξαν ευχές για τις γιορτές των Χριστουγέννων και εξέφρασαν την ευχή να είναι καλά όλοι οι απανταχού πατριώτες, να περάσουν ευχάριστα τις ημέρες των εορτών και το 2017 να είναι μια καλή χρονιά.

Ο γραμματέας

Χ. Ι. Μαραγκός


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.