Στις 20 Νοέμβρη 2017, συνήλθε εις τακτική συνεδρίαση, στα γραφεία του Συνδέσμου στο κέντρο της Αθήνας, το Δ.Σ. του Συνδέσμου αποτελούμενο από τους κάτωθι:

Πρόεδρος: Ιωάννης Κ. Μπόρας
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Ν. Βέργος
Γραμματέας
: Ελένη Κ. Μπόρα
Ταμίας: Ιωάννης Στ. Βέργος

Μέλος: Κώστας Ν. Δάρας
Μέλος: Αναστάσιος Ν. Παπαθωμόπουλος
Μέλος: Κώστας Γ. Τερζής

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό του Συνδέσμου νόμιμη απαρτία.

Στην ατζέντα συζήτησης συμπεριλήφθησαν τα εξής θέματα και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Έγινε έγκριση της απόφασης της Επιτροπής Διαχείρισης της Ιστοσελίδας της 19.10.2017, για την εύρυθμη λειτουργία της Ιστοσελίδας.

2. Θα γίνει έκδοση του επόμενου φύλλου του «Αρτοζήνου», κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

3. Θα προχωρήσει το Δ.Σ. στη διοργάνωση εκδήλωσης για την Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας, στις 21.1.2018, στην Πανγορτυνιακή αίθουσα, με:
α) Απονομή αριστείων, βραβείων και δώρων στους αριστούχους, στους επιτυχόντες στα ΑΕΙ – ΤΕΙ, στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2017.
β) Απονομή δώρου σε κάθε μαθητή, που θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, ανεξαρτήτως βαθμολογίας.

Καθώς είναι τιμή για το Δ.Σ. να βραβεύει τα Σερβιωτόπουλα, παρακαλούνται, όλοι οι ενδιαφερόμενοι, που θα επιθυμούν να παρευρεθούν, να ειδοποιήσουν το Δ.Σ., έτσι ώστε να προετοιμαστούν τα δώρα των παιδιών. Είναι απαραίτητη, βέβαια, η φυσική παρουσία του κάθε βραβευόμενου.

4. Έγινε συζήτηση για διοργάνωση Αποκριάτικης Εκδήλωσης του Συνδέσμου.

5. Απεφασίσθη να γίνει Καθαρισμός των Κοινόχρηστων Χώρων στο Π. Κ. και στα ξωκλήσια του Σέρβου. Η ανάθεση αυτής της εργασίας θα γίνει σε μόνιμο κάτοικο του χωριού (Θανάση Μ. Σκούρο).

6. Οσον αφορά την ολοκλήρωση της Κατασκευής της Βρύσης στη Ράχη του Σέρβου, απεφασίσθη η συνέχιση των εργασιών και να τοποθετηθούν κάνουλες πάνω και κάτω από τη γούρνα.

7. Απεφασίσθη ανάρτηση της Επιστολής του καθηγητή ιατρικής, Ιωάννη Δημόπουλου, στην ιστοσελίδα.

8. Συζητήθηκε πάλι το θέμα της Αρχειοθέτησης της πρότασης του Γεωργίου Δ. Βέργου προς τον Δήμαρχο Γορτυνίας, για ονοματοδοσία του δρόμου Σουλινάρι-Σέρβου, ως ‘Οδός Αντιδημάρχου Ηραίας Αθανάσιου Μπόρα’.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο,
Η Γραμματέας του Συνδέσμου,
Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.