Την 12η-7-2020, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων συνήλθε εις τηλεδιάσκεψη.

Συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ.:
Νεκτάριος Ν. Κωνσταντόπουλος
Ελένη Κ. Μπόρα
Κώστας Στ. Σχίζας
Παναγιώτης Κ. Παγκράτης
Γρηγόρης Τσίκος

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό απαραίτητη απαρτία.
Ημερήσια διάταξη θεμάτων συζήτησης και αποφάσεις:

Θέμα 1ον
Φορολογική Δήλωση
Συζητήθηκε το θέμα των Οικονομικών του Συνδέσμου, έσοδα-έξοδα, και φορολογική δήλωση του έτους 2019, η οποία αναλαμβάνει όπως πάντα ο λογιστής, κ. Σεφερλής, αφιλοκερδώς για τον Σύνδεσμο.

Θέμα 2ον
Έκδοση του Αρτοζήνου
Η συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας θα προχωρήσει στην έκδοση του επόμενου φ. 218 του Αρτοζήνου.
Τα άρθρα των πατριωτών με ‘συγγραφική διάθεση’ είναι πάντα ευπρόσδεκτα για την έκδοση του Αρτοζήνου.

Θέμα 3ον
Εκταμιεύσεις
Θα γίνει εκταμίευση του απαραίτητου ποσού ή η μεταφορά χρημάτων διαδικτυακά στους κατάλληλους λογαριασμούς για την πληρωμή του Τυπογραφείου και του Ταχυδρομείου για την έκδοση του Αρτοζήνου, και για την εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΗ και κοινόχρηστων, για το γραφείο του Συνδέσμου, στο κέντρο της Αθήνας.

Θέμα 4ον
Άνοιγμα Μονοπατιού
Όσον αφορά το θέμα του ανοίγματος μονοπατιού (όπως έχει προαναφερθεί σε προηγούμενα Πρακτικά του Δ.Σ.) από το εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία μέχρι την κορυφή του Παλαιόκαστρου, όπως αναφέρετε στα 
Πρακτικά της 14-6-2020 Πρακτικά Συνεδρίασης Δ.Σ. του Συνδέσμου
το Δ.Σ. θα χρειαστεί τη συμμετοχή και βοήθεια των συμπατριωτών για αυτό το έργο.

Θέμα 5ον
Τραπεζοκαθίσματα
Σχετικά με την πρόθεση του Δ.Σ. να προβεί σε αγορά τραπεζοκαθισμάτων, με σκοπό τη χρησιμοποίησή τους στις εκδηλώσεις του Συνδέσμου στη Ράχη, αντί ενοικίασης αυτών, έγινε μια προσφορά εξοπλισμού επίπλωσης καφετέρειας, και το Δ.Σ. θα εξετάσει την καταλληλότητά τους για τη συγκεκριμένη χρήση.

Θέμα 6ον

Όπως αναγράφεται στα προηγούμενα Πρακτικά, στη Γ.Σ. της 16ης Αυγούστου 2019, ο κ. Χρήστος Ι. Μαραγκός έκανε την παρακάτω πρόταση (σύμφωνα με τα Πρακτικά της Γ.Σ.).

1η πρόταση: Αναγραφή ονομάτων πεσόντων στο Ηρώο.

«Στην περσινή Γ.Σ. ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την αναγραφή στο Ηρώο των πεσόντων πατριωτών, που τα ονόματά τους υπάρχουν στα επίσημα αρχεία του Κράτους. Δυστυχώς, το Δ.Σ. δεν μπόρεσε να υλοποιήσει αυτή την απόφαση. Γι’ αυτό επαναφέρω αυτή την πρόταση, κατά τρόπο που νομίζω ότι μπορεί να υλοποιηθεί. Η πρόταση έχει ως εξής:
Η Γ.Σ. αναθέτει στον υποστράτηγο ε.α., Χρ. Αθ. Μαραγκό, να προβεί, σε συνεργασία με το νέο Δ.Σ. του Συνδέσμου, σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αναγραφούν τα ονόματα των πεσόντων ηρώων στο υπάρχον Ηρώο.
Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι του χρόνου τον Αύγουστο, ώστε να γίνει και μια επίσημη τελετή, ισάξια με αυτή που έγινε για τον πεσόντα λοχαγό, Δ. Τρουπή, η προτομή του οποίου κοσμεί την πλατεία και δικαίως.
Δίκαιο, όμως, είναι και η αναγραφή των ονομάτων των υπολοίπων πεσόντων πατριωτών. Για όλους τους πεσόντες, η ζωή έχει την ίδια αξία, και εμείς, οι σημερινοί Σερβαίοι, έχουμε ιερό χρέος να τους μνημονεύσουμε όλους δεόντως. Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε το ελάχιστο κόστος να μην επιβαρύνει τον Σύνδεσμο».

Η γραμματέας του Δ.Σ. συνέταξε επιστολή προς τον κ. Χρήστο Αθ. Μαραγκό, ώστε να πραγματοποιηθεί η απόφαση της Γ.Σ.

Ο κ. Μαραγκός βεβαίωσε το Δ.Σ., μέσω της γραμμάτέας του Δ.Σ., ότι αναλαμβάνει να ολοκληρώσει όλες τις ενέργειες για την πραγματοποίηση του έργου.

Θέμα 7ον

Μνημείο του «Σερβαίου Μάστορα»
Σχετικά με την ανέγερση μνημείου στη μνήμη του «Σερβαίου Μάστορα», όπως προτάθηκε στη Γ.Σ. 2019 από τον κ. Β. Κ. Σχίζα, μέσω του κ. Χρ. Ι. Μαραγκού, η Γραμματέας του Δ.Σ. έχει ανταλλάξει αλληλογραφία με τον κ. Β. Κ. Σχίζα, η οποία θα δημοσιεύσει και στην εφημερίδα και ιστοσελίδα του Συνδέσμου

Θέμα 8ον

Η βρύση στη Ράχη
Θα γίνει προσπάθεια να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες ώστε να είναι εύκολη η ροή νερού από τη βρύση.

Θέμα 9ον
Παιδική Χαρά
Η γραμματέας του Δ.Σ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τ.Κ., κ. Ι.Μ. Ρουσιά, για το θέμα της Παιδική Χαράς στου Σέρβου.
Η υπάρχουσα παιδική χαρά δεν είναι πιστοποιημένη και θα χρειαστεί εξασφάλιση οικονομικών πόρων για τη δημιουργία μιας νέας παιδικής χαράς σε άλλη τοποθεσία στο χωριό.
Θα ήταν πολύ καλό για τους μικρούς επισκέπτες του χωριού μας, αν φροντίσει η Τοπική Κοινότητα και με τη συμβολή του Συνδέσμου, να απολαμβάνουν μαζί με τις υπόλοιπες χάρες και ομορφιές του τόπου μας και τις χαρές και τα παιχνίδια στην παιδική χαρά.

Θέμα 10ον
100 χρόνια του Συνδέσμου – 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821
Σύμφωνα και με προηγούμενα Πρακτικά, για την προσπάθεια ένταξης του Συνδέσμου μας στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Επανάσταση του 1821,

πρέπει να γίνει:
α) Επικοινωνία με αρμόδιους.
β)
Να κατατεθεί φάκελος στην επιτροπή που ασχολείται με τις εκδηλώσεις για την Επανάσταση.

γ) Να γίνει επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας, κ. Ν. Παπαγεωργίου, κ. Β. Κ. Σχίζα,
και παρακαλείται όποιος άλλος ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα να επικοινωνήσει με το Δ.Σ.

Θέμα 11ον
Καλοκαιρινές δραστηριότητες στο χωριό
Τα σχέδια και οι δράσεις του Δ.Σ. για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστο στο χωριό, θα εξαρτηθούν από την τρέχουσα κατάσταση με την πανδημία και τις οδηγίες των ειδικών.

Θέμα 12ον
Διοργάνωση Έκθεσης ζωγραφικής στο Π.Κ.
Ξανασυζητήθηκε το θέμα της διοργάνωσης έκθεσης ζωγραφικής στο Π.Κ., το Δεκαπενταύγουστο.
Η Γραμματέας του Δ.Σ. αναλαμβάνει την επικοινωνία με γνωστούς ερασιτέχνες καλλιτέχνες συμπατριώτες που τυχόν ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε αυτήν την καλλιτεχνική πρωτοβουλία του Δ.Σ.

Θέμα 13ον
Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών
Με κάθε επιφύλαξη, υπό τις παρούσες συνθήκες, Μαθήματα Παραδοσιακών Χορών θα γίνονται από τον Παναγιώτη Παγκράτη, ταμία του Δ.Σ., στο Π.Κ., από 13 έως 19 Αυγούστου 2020.

Θέμα 14ον
Ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αναλαμβάνει τον έλεγχο της λειτουργίας και ασφάλειας των κλειδαριών του Π.Κ. Σέρβου.

Θέμα 15ον
Καθαριότητα
Θα γίνει η απαραίτητη η καθαριότητα του Π.Κ., και ευπρεπισμός του χώρου στο Σουληνάρι, βάψιμο στα παγκάκια, και θα ελεγχθεί ο φωτισμός.

Θέμα 16ον
Ιστοσελίδα

Η συντήρηση της Ιστοσελίδας και η τροφοδότηση με άρθρα είναι ένα σημαντικό θέμα καθώς καταγράφονται και με αυτόν τον τρόπο στοιχεία της ιστορίας του τόπου μας, και βοηθάμε την επικοινωνία με τους συμπατριώτες μας.

Θέμα 17ον
Πινκ Πονκ
Έχει ξανασυζητηθεί και στο παρελθόν να τοποθετηθεί ένα τραπέζι Πινκ Πονκ στο Π.Κ.

Θέμα 18ον
Εξελεγκτική Επιτροπή 
Το Δ.Σ. αποφάσισε να καλέσει την Εξελεγκτική Επιτροπή προς έλεγχο του ταμείου και των οικονομικών του Συνδέσμου πριν τη Γ.Σ. της 14ης Αυγούστου 2020.

Θέμα 19ον
Ατζέντα Γενικής Συνέλευσης 
Θα καθοριστεί η ατζέντα της Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Αυγούστου, στο Π.Κ. στου Σέρβου.
Οι συμπατριώτες που επιθυμούν να θέσουν θέματα προς συζήτηση παρακαλούνται να ενημερώσουν τα μέλη του Δ.Σ.
Θα γίνει η σχετική ανακοίνωση στην Εφημερίδα Αρτοζήνος, στην ιστοσελίδα servou.gr και στην ομάδα facebook Σύνδεσμος Απανταχού Σερβαίων.

Ελένη Κ. Μπόρα,
Γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6931814692


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.