Την 24η 1-2021, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων συνήλθε εις τηλεδιάσκεψη.

Συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ.:

Νεκτάριος Κωνσταντόπουλος
Ελένη Κ. Μπόρα
Κώστας Σχίζας
Παναγιώτης Παγκράτης
Γρηγόρης Τσίκος
Γεώργιος Γεωργακόπουλος
Νίκος Λιατσόπουλος

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό απαραίτητη απαρτία.
Ημερήσια διάταξη θεμάτων συζήτησης και αποφάσεις:

Θέμα 1ον
Μη παραλαβή Αρτοζήνου
Αναφέρθηκαν από μέλη του Δ.Σ. παράπονα κάποιων πατριωτών ότι δεν παρέλαβαν ακόμα το τελευταίο φ. 219 του Αρτοζήνου. Το ίδιο είχε συμβεί και με το προηγούμενο φ. 218 του Αρτοζήνου, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, και η γραμματέας του Συνδέσμου, Ελένη Κ. Μπόρα, είχε επικοινωνήσει για το θέμα αυτό με το Ταχυδρομείο και το ίδιο θα κάνει και πάλι.

Θέμα 2ον
Έκδοση του Αρτοζήνου
Η συντακτική Επιτροπή της εφημερίδας θα προχωρήσει στην έκδοση του επόμενου φ. 220 του Αρτοζήνου. Η Ελένη Μπόρα πρότεινε το επόμενο φ. 220 του Αρτοζήνου να είναι ειδικά αφιερωμένο στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Τα άρθρα των συμπατριωτών με ‘συγγραφική διάθεση’ είναι πάντα ευπρόσδεκτα για την έκδοση του Αρτοζήνου και την ιστοσελίδα
servou.gr

Θέμα 3ον
Εκταμιεύσεις
Αποφασίστηκε να γίνει εκταμίευση του απαραίτητου ποσού ή η μεταφορά χρημάτων διαδικτυακά στους κατάλληλους λογαριασμούς, για την πληρωμή του Τυπογραφείου και του Ταχυδρομείου για την έκδοση του φ. 220 του Αρτοζήνου, και την εξόφληση των λογαριασμών ΔΕΗ και κοινόχρηστων του γραφείου του Συνδέσμου, στο κέντρο της Αθήνας.

Θέμα 4ον
Ας φτιάξουμε το Γενεαλογικό μας Δέντρο

-Τίνος είσαι εσύ;
Αυτή είναι μια χαρακτηριστική ερώτηση που κάνουμε και μας κάνουν στο χωριό μας.
Επίσης, ένας ενδιαφέρον τρόπος να ανακαλέσουμε μνήμες είναι δημιουργώντας το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειάς μας.

Έχει ξεκινήσει από κάποιες οικογένειες συμπατριωτών μας η προσπάθεια να φτιάξουν το Γενεαλογικό τους Δέντρο

Η ιστοσελίδα servou.grκαλωσορίζει αυτές τις προσπάθειες με την ανάρτηση των γενεαλογικών δέντρων και την ελπίδα να συγκεντρωθούν οι κλάδοι του μεγάλου Σερβαίικου δέντρου μας!

Θέμα 5ον
Πολιτιστικό Κέντρο
Με τις βροχές στου Σέρβου, διαπιστώθηκε ότι μπήκε νερό από το σοβατεπί στη σκάλα καθώς κατεβαίνουμε στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.

Υπάρχει ανάγκη στεγανοποίησης του Π.Κ. και για αυτόν τον λόγο το ΔΣ θα απευθυνθεί σε πατριώτες μηχανικούς για να επιλυθεί το πρόβλημα. Θα γίνει κοινοποίηση του θέματος αυτού στην εφημερίδα και στο site.

Θέμα 6ον

Παιδική χαρά

Λείπει μια παιδική χαρά από το χωριό μας, που θα μπορούσε να δίνει χαρά στα παιδάκια αλλά και στους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες που επιλέγουν το Σέρβου ως τον καλύτερο προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Το θέμα απασχολεί το ΔΣ του Συνδέσμου μας εδώ και πολύ καιρό, και θα έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους για να προωθηθεί η επίλυση του προβλήματος.

Θέμα 7ον

Ανεμογεννήτριες

Όσον αφορά σε θέματα της ευρύτερης περιοχής, συζητήθηκε από το ΔΣ η πιθανότητα οικολογικής κρίσης της περιοχής λόγω εγκατάστασης ανεμογεννητριών, καθώς οι Δήμοι Τρίπολης και Γορτυνίας σε έκτακτο ΔΣ δήλωσαν τη διαμαρτυρία τους κατά ενός τέτοιου σχεδίου.

Θέμα 8ον

Επιστολή Γ. Δ. Βέργου προς το Δ.Σ. 28-7-2020

 

Η γραμματέας του Δ.Σ. του Συνδέσμου,

Ελένη Κ. Μπόρα


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Η διάνοιξη του δρόμου από τον Αγιώργη το Σαρά μέχρι το χωριό, μήκους 12 χιλιομέτρων έγινε το 1950. Οι Σερβαίοι διέθεσαν τις μερίδες τους από τη βοήθεια της UNRA που πουλήθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για την μπολντόζα. Επίσης δούλεψαν προσωπική εργασία όλοι οι ενήλικες του χωριού. Οι Αραπαίοι, επειδή είχαν να περπατήσουν μια ώρα παραπάνω από τους Σερβαίους, για να φθάσουν από το σπίτι τους στο έργο και μία να γυρίσουν, κοιμόσαντε το βράδυ εκεί που δούλευαν.