Την 9η 5-2021, το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων συνήλθε εις διαδικτυακή τηλεδιάσκεψη λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας προς αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.

Διαπιστώθηκε η κατά τον κανονισμό απαραίτητη απαρτία με την συμμετοχή των κάτωθι μελών του Δ.Σ.:

Νεκτάριος Κωνσταντόπουλος
Κώστας Σχίζας
Παναγιώτης Παγκράτης
Γρηγόρης Τσίκος
Γεώργιος Γεωργακόπουλος
Νάσια Β. Μπόρα
Παύλος Ευστ. Δάρας
Ελένη Κ. Μπόρα

Ημερήσια διάταξη θεμάτων συζήτησης και αποφάσεις του Δ.Σ.:

Θέμα 1ον
Δημιουργία Λαογραφικού Μουσείου στου Σέρβου

Τέθηκε στο Δ.Σ. η πρόταση του συμπατριώτη μας, Θάνου Δ. Σχίζα, όσον αφορά στη δημιουργία από τον Σύνδεσμο Σερβαίων Λαογραφικού Μουσείου στου Σέρβου. Η πρόταση αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα servou.gr

Το θέμα θα τεθεί προς συζήτηση και στην επόμενη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Σερβαίων.

Θέμα 2ον
Πρόταση προσφοράς βιβλίων

Ο συμπατριώτης μας, κ. Θανάσης Γκούτης, έκανε την ευγενική πρόταση προσφοράς βιβλίων του με λαογραφικό ενδιαφέρον, για το προτεινόμενο προς δημιουργία Λαογραφικό Μουσείου στου Σέρβου.

Θερμές ευχαριστίες.

Θέμα 3ον
Πινκ-πονκ

Ο καθηγητής Ιατρικής, κ. Γεώργιος Θ. Τρουπής, έχει ήδη προσφέρει στον Σύνδεσμο Σερβαίων το χρηματικό ποσό των 400 Ευρώ, για την αγορά τραπεζιού πινκ-πονκ για το Πολιτιστικό Κέντρο Σέρβου.

Ο κ. Ιωάννης Παναγόπουλος, επίσης, έχει κάνει την ευγενική πρόταση να δωρίσει στον Σύνδεσμο το δικό του τραπέζι πινκ-πονκ για το Πολιτιστικό Κέντρο Σέρβου. 

Μετά από συνεννόηση με τον καθηγητή κ. Γεώργιο Θ, Τρουπή, το ποσό των 400 Ευρώ θα διατεθεί από τον Σύνδεσμο για άλλο σκοπό.

Θερμές ευχαριστίες.

Θέμα 4ον
Αρτοζήνος

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων έχει λάβει πολλά παράπονα από πατριώτες συνδρομητές της εφημερίδας Αρτοζήνος για τη μη διανομή-παραλαβή της εφημερίδας στις οικίες τους.

Η γραμματέας του Συνδέσμου επικοινώνησε και πάλι με τον διανομέα του Αρτοζήνου από το τυπογραφείο Γκαντήραγα στο κεντρικό ταχυδρομείο, και συνέταξε νέα επιστολή παραπόνων προς το ταχυδρομείο με τις διευθύνσεις των συμπατριωτών που δεν έλαβαν εφημερίδα και το ανέφεραν στο Δ.Σ.

Από το ταχυδρομείο μας έγινε επίσης η σύσταση ότι μπορεί και ο κάθε συνδρομητής ξεχωριστά να εκφράσει το παράπονό του στο ταχυδρομείο ή στον ταχυδρόμο της γειτονιάς του.

Παρακαλούνται όσοι συνδρομητές δεν παραλαμβάνουν την εφημερίδα τους να επικοινωνούν με τα μέλη του Δ.Σ.  

 

Για το Δ.Σ. του Συνδέσμου Σερβαίων
Η γραμματέας του Δ.Σ., Ελένη Κ. Μπόρα
6931814692 Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.