Χαιρετισμός του ΔΣ του Συνδέσμου Σερβαίων

Αγαπητοί πατριώτες,

Μετά τις τελευταίες εκλογές, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία στο γραφείο του Συλλόγου στην Αθήνα, προέκυψε ένα νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Κοινή αφετηρία όλων των μελών του είναι η αγάπη για τον τόπο καταγωγής μας, του Σέρβου, αλλά και η βαθιά πίστη ότι ο Σύνδεσμός μας είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του, μιας και το υπηρετεί εδώ και 89 ολόκληρα χρόνια.

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε τα έως τώρα επιτεύγματα του Συλλόγου και να συμβάλουμε για την περαιτέρω ανάπτυξη αξιών, όπως η συλλογικότητα, η συμμετοχή στα δρώμενα, και η παρεμβατική ανάμειξή μας προς όλες τις κατευθύνσεις, με μοναδικό γνώμονα τη μελλοντική ανάδειξη του χωριού μας.

Σημαντικό μέλημα για εμάς είναι να φέρουμε τους πατριώτες πιο κοντά αλλά και να τους παροτρύνουμε, στο μέτρο του εφικτού, να επισκέπτονται το χωριό μας πιο συχνά και ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες, που οι μόνιμοι κάτοικοί του το έχουν ανάγκη. Στην προσπάθειά μας αυτή σκοπεύουμε να διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσουν πόλο έλξης.

Τέλος, θεωρούμε χρέος μας να εκφράσουμε τη χαρά μας και να ευχαριστήσουμε όλους εσάς για τη μεγάλη προσέλευσή σας στις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου μας, αλλά και την υποδοχή που μας επιφυλάξατε σε όλες τις μεταξύ μας συναντήσεις.

Συνδεσμος Σερβαίων Αρκαδίας

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.