Πρόσκληση προς όλους τους Σερβαίους

Καλούμε όλους τους πατριώτες να κατέβουν τις άγιες μέρες του Πάσχα στο χωριό μας, να γεμίσει ζωή, και να γιορτάσουμε κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα.

 

Την Κυριακή, ελάτε να κάνουμε ένα πασχαλινό γλέντι όλοι μαζί, να τσουγκρίσουμε τα αβγά μας, να ψήσουμε αρνιά, να γεμίσει μυρωδιές το χωριό, να φάμε και άλλα καλούδια, να πιούμε το κρασάκι μας και να χορέψουμε παραδοσιακά.

 

Και έπεται συνέχεια. Την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, σας περιμένουμε στον προαύλιο χώρο της επάνω εκκλησίας για ένα ακόμα γλέντι.

 

Εσείς βάλτε το κέφι, εμείς θα φροντίσουμε για όλα τα υπόλοιπα!

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.