Προκήρυξη Διαγωνισμού γραπτού κειμένου από τον Σύνδεσμο

grapsimo_100_150Ο Σύνδεσμος των απανταχού Σερβαίων προκηρύσσει διαγωνισμό για το τι καλύτερο μπορεί να γραφεί για το χωριό μας. Με δεδομένο ότι χωρίς καμία εξαίρεση όλοι τρέφουμε ξεχωριστή αγάπη για τον τόπο μας, έχουμε λοιπόν κάτι να πούμε γι’ αυτόν. Τα παιδιά για τα όμορφα καλοκαίρια που περνούν εκεί, οι πιο ώριμοι τα δικά τους βιώματα και οι μεγαλύτεροι μαζί με τη σοφία που έχουν στους ώμους τους, έχουν να διηγηθούν αξιομνημόνευτες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στο χωριό και δεν είναι γνωστές και που βεβαίως αυτή η γνώση μάς είναι πολύτιμη για να καταγραφεί καθόσον είναι εξ ολόκληρου οι γραπτές πλέον πηγές της ιστορίας του χωριού μας.

Ο Σύνδεσμος δεν αναζητεί μια άκρως λογοτεχνική ή επιτηδευμένη γραφή αλλά με αυθεντικό τρόπο έκφρασης, απλότητα και σαφήνεια, μια κατάθεση συναισθηματική κάθε είδους από όλους τους πατριώτες όπου κι αν βρίσκονται.

Οι όροι του διαγωνισμού δεν έχουν ιδιαίτερους περιορισμούς: Η ηλικία είναι χωρίς όρια, ενώ ο Σύλλογος παρακαλεί να μην είναι πολύ εκτεταμένα τα κείμενα γιατί θα δημιουργηθούν τεχνικά κωλύματα, και επιπλέον το θέμα να είναι επικεντρωμένο στο χωριό.

Ζητούμε με θέρμη τη συμμετοχή όλων των πατριωτών μας, μικρών και μεγάλων, σ’ αυτό το εγχείρημα προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτόν τον διαγωνισμό.

Θα συγκροτηθεί Επιτροπή που θα έχει ορισθεί από τον Σύλλογο, η οποία θα απονείμει στα καλύτερα έργα ειδικά βραβεία, αναλόγως του είδους και του περιεχομένου, και τα βραβευμένα κείμενα θα δημοσιευθούν στην εφημερίδα και στην Ιστοσελίδα του Συνδέσμου.


ΚΑΛΕΣΜΑ

Ξεχωριστά ο Σύνδεσμος απευθύνει πρόσκληση στους αρθρογράφους που έχουν ήδη γράψει για την εφημερίδα και την Ιστοσελίδα μας να συνεχίζουν να τις υποστηρίζουν συμμετέχοντας ενεργά στον εμπλουτισμό τους με νέα ισάξια όπως τα προγενέστερά τους κείμενα που έχουν τόσο συνεισφέρει και στην παράδοση και στην ιστορία του χωριού μας. Αναμφίβολα αναγνωρίζεται και εκτιμάται δεόντως η συμβολή τους και επιθυμία μας είναι να συνεχισθεί απρόσκοπτα αυτή η ευγενής προσφορά τους.

 

ΔΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΡΒΑΙΩΝΕικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.