Καλλιτεχνικές Δημιουργίες στο Σέρβου - Αύγουστος 2013

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Γορτυνίας πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Αυγούστου 2013, ολοήμερα εργαστήρια ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας και ευχάριστης απασχόλησης σε χωριά του Δήμου με την συνεργασία της καθηγήτριας της Σχολής Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας κ. Ελένης Σχίζα, η οποία αφιλοκερδώς πρόσφερε τις γνώσεις της και δίδαξε πρόθυμα σε μικρούς και μεγάλους χαλκογραφία, ζωγραφική σε γυαλί, κατασκευές με κλωστές, κατασκευές με υλικά από την φύση, κ.λ.π. Τα υλικά των κατασκευών ήταν προσφορά από τον Δήμο.


Τα εργαστήρια με "Απλές καλλιτεχνικές δημιουργίες" λειτούργησαν στα χωριά Ζάτουνα, Σέρβου, Πυρί, Αγιονέρι, Σαρακίνι, Δόξα, Κοκκινοράχη, Κοκκοράς σε συνεργασία με τους τοπικούς προέδρους και πολιτιστικούς συλλόγους.
Οι φωτογραφίες είναι από το εργαστήριο στο χωριό Σέρβου Γορτυνίας.

Μαρίνα Διαμαντοπούλου - Τρουπή

 

Κλικ στην κατωτέρω φωτογραφία για να συνδεθείτε

kallitexnikes dimiourgies 245

 16 φωτογραφίες
 
Τις φωτογραφίες τις δείχνουμε με μορφή Slideshow.
To Slideshow αυτό ανοίγει σε νέο παράθυρο.
Για να επιστρέψετε στην ιστοσελίδα
και να συνεχίσετε την περιήγηση, 
κλείστε αυτό το παράθυρο.

Φωτό: Από τη συλλογή της Μαρίνας Διαμαντοπούλου-Τρουπή

 

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Τον Φεβρουάριο 1956 έριξε τόσο χιόνι που έκλεισε ο δρόμος και το χωριό αποκλείσθηκε από το υπόλοιπο κόσμο για εβδομάδες. Οι «σάκκινες» με το αλεύρι στα μαγαζιά τελείωσαν και ο κόσμος άρχισε να μην έχει ψωμί. Ο τότε πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργης Δάρας (Γιώκο-Ντάρας) τηλεφώνησε στο Νομάρχη και του είπε «πεθαίνουμε απαξάπαντες. Ανάγκη να μας στείλετε κατεπειγόντως άλευρα. Μη βραδύνετε». Η νομαρχία ανταποκρίθηκε και την άλλη ημέρα ήρθε ένα ντακότα και έριξε αλεύρι και σιτάρι στα χωράφια, στην απάνω μεριά του χωριού, από τη Ζευγολατίτσα μέχρι το σπίτι του Γιωργιού.