6.1.2014 Πρόσκληση κοπής πίτας στου Σέρβου.

Pita 2014

Το ΔΣ του Συλλόγου Σερβαίων σας καλεί σε εκδήλωση την 6.1.2014 μετά τη θεία λειτουργία των Θεοφανείων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στου Σέρβου όπου θα γίνει  κοπή πίτας αφενός από τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Σέρβου, και αφετέρου κοπή και δεύτερης πίτας από το ΔΣ του Συλλόγου.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά εάν παρευρεθούν στην εκδήλωση  πολλοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας για να προσδώσουμε και λίγη χαρά αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες στους λιγοστούς πατριώτες μας που μένουν μόνιμα στο χωριό.

Το Δημοτικό Σχολείο άρχισε να χτίζεται τον Αύγουστο του 1936. Επειδή τότε δεν πήγαινε αυτοκίνητο στου Σέρβου, τα τσιμέντα τα κουβάλησαν με μουλάρια από τα Λαγκάδια. Τις σιδερόβεργες όμως για την πλάκα, λόγω του μήκους τους και της φύσης του μονοπατιού δεν μπορούσαν να τις φορτώσουν στα ζώα και γι' αυτό τις κουβάλησαν οι Σερβαίοι στον ώμο από τα Λαγκάδια. Οι εργασίες σταμάτησαν λόγω του πολέμου και συνεχίστηκαν μετά το 1949. Οι αίθουσες του σχολείου άνοιξαν για τους μαθητές το 1954.