6.1.2014 Πρόσκληση κοπής πίτας στου Σέρβου.

Pita 2014                                                                                  

Το ΔΣ του Συλλόγου Σερβαίων σας καλεί σε εκδήλωση την 6.1.2014 μετά τη θεία λειτουργία των Θεοφανείων, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στου Σέρβου όπου θα γίνει  κοπή πίτας αφενός από τον πρόεδρο και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Σέρβου, και αφετέρου κοπή και δεύτερης πίτας από το ΔΣ του Συλλόγου.

Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά εάν παρευρεθούν στην εκδήλωση  πολλοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας για να προσδώσουμε και λίγη χαρά αυτές τις χειμωνιάτικες μέρες στους λιγοστούς πατριώτες μας που μένουν μόνιμα στο χωριό.

 

 

                                                                              


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.