Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού  Σερβαίων Αρκαδίας «Η Κοίμηση της Θεοτόκου»                                                                                               

 Chrysoula Zacharopoulou

Η διεθνώς διακεκριμένη Χρυσούλα Νικ. Ζαχαροπούλου – Chrysoula Zacharopoulou, Χειρουργός-Γυναικολόγος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης, εκλέχθηκε ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ της Γαλλικής Δημοκρατίας, στις ευρωεκλογές του 2019, με το κόμμα του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, «La Republique en Marche».

Η Χρυσούλα κατάγεται από το χωριό Σέρβου Γορτυνίας Αρκαδίας και το χωριό Άγιοι Ανάργυροι Λακωνίας, ενώ μεγάλωσε στο Κιάτο.

«Πρώτος σταθμός των σπουδών της ήταν η Ρώμη και το Πανεπιστήμιο La Sapienza. Χάρη στις ευρωπαϊκές ανταλλαγές φοιτητών, οι σπουδές και η εκπαίδευσή της συνεχίστηκαν στο Στρασβούργο, συγκεκριμένα στο IRCAD. Ακολούθησαν σπουδές στο Παρίσι, μετά το πέρας των οποίων εργάζεται σε Στρατιωτικό Νοσοκομείο».

Έχει ιδρύσει την Ένωση «Info Endometriosis» για την ενημέρωση και αντιμετώπιση της νόσου που επηρεάζει εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο.

Έχει τιμηθεί από τον τέως Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ, με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας»για την προσφορά της στην ενημέρωση της Κοινωνίας των Κρατών και των Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε θέματα που άπτονται της Ιατρικής Επιστήμης και κυρίως της Ενδομητρίωσης.

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αναφέρει και τα ακόλουθα: «Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης. Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης , ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

Για τη μεγαλειώδη αυτή, διεθνούς εμβέλειας επιτυχία της Ευρωβουλευτού ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, το Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Σερβαίων Αρκαδίας εκφράζει τα πιο θερμά του Συγχαρητήρια και της εύχεται, ολόψυχα, καλή συνέχεια στη ζωή της, σε όλες τις εκφάνσεις της.

Στον πατέρα της, συγχωριανό μας Νίκο Ευθ. Ζαχαρόπουλο, τη μητέρα της, Μαρία Πλαγάκη, και την αδελφή της, Σοφία, ανήκουν όλα τα εύσημα. Να χαίρονται τη Χρυσούλα τους και κάθε επιτυχία της.
Η Χρυσούλα έχει πάρει το όνομα της γιαγιάς της Χρυσούλας, το γένος Γεωργίου Ηλία Στρίκου. Ο παππούς της ήταν ο Ευθύμιος (Θυμιάκος) Ζαχαρόπουλος.

Τιμώντας την Ευρωβουλευτή μας, το Δ.Σ. αποφάσισε ομόφωνα να αναρτηθεί η παρούσα ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου μας servou.gr, να δημοσιευτεί στο προσεχές φύλλο της εφημερίδας του Συνδέσμου, «Αρτοζήνος», τιμητικά αφιερωμένο σε αυτήν, και στην τοπική εφημερίδα «Η Γορτυνία», και να τιμηθεί με την απονομή σε αυτήν πλακέτας, προσεχώς.

Με όλες τις ευχές μας, για το Δ.Σ.,

Ο Πρόεδρος,                                Η Γραμματέας,
Ιωάννης Κ. Μπόρας,                    Ελένη Μπόρα
Επίτιμος Εφέτης

.

Πηγή:
https://www.thetoc.gr/politiki/article/ellinida-epistimonas-sto-

eurwpsifodeltio-tou-emanouel-makron
https://www.parapolitika.gr/stories/article/353163/chrisoula-

zacharopouloi-mia-ellinida-ipopsifia-me-ton-makron/

 


Εικόνες από το χωριό

 

Newsflash - Ξέρετε ότι...

Το 1952 εκδηλώθηκε επιδημία τύφου στο χωριό. Οι υγειονομικές αρχές τότε θεώρησαν σαν αιτία της μόλυνσης τις κορύτες στις βρύσες και στα πλαίσια των έργων εξυγίανσης αντικατέστησαν τις καλαίσθητες πέτρινες πελεκητές κορύτες με ακαλαίσθητους μεταλλικούς σωλήνες. Δεν τους πέρασε από το μυαλό ότι το νερό θα μπορούσε να είχε μολυνθεί από το πέρασμά του κάτω από αυλές και σπίτια, αφού οι βρύσες ήταν σε σημείο χαμηλότερο από τα σπίτια. Το υδραγωγείο που έφερε καθαρό νερό από την Κοκκινόβρυση έγινε αργότερα, το 1959.